Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ο ΕΟΦ προχωρά σε ανάκληση rapid test

08/08/2022
345 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Στην ανάκληση rapid test προχωρά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), καθώς δεν υπάρχουν μελέτες αξιολόγησης της ευαισθησίας και ειδικότητας του.

Στην ανάκληση από την ελληνική αγορά παρτίδας rapid test προχωρά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΕΟΦ, το rapid test που αποσύρεται  είναι το "SARS-CoV-2 Antigen Test (colloidal method) - rapid test" της εταιρείας HANGZHOU BIOER TECHNOLOGY CO. LTD., Kίνας.

Επιπλέον, τονίζεται πως "ο ΕΟΦ αποφασίζει την ανάκληση από την ελληνική αγορά του προϊόντος SARS-CoV-2 Antigen Test (colloidal method) με κωδικούς REF: BS01S1, BSK01M1, BSK01M1S, BSK01S1S της κατασκευάστριας εταιρείας HANGZHOU BIOER TECHNOLOGY CO., LTD., Κίνας, λόγω απόσυρσης της εγγραφής του προϊόντος από τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο, κατόπιν διαπίστωσης εκ μέρους των ισπανικών αρμόδιων αρχών οτι δεν υπάρχουν μελέτες αξιολόγησης της ευαισθησίας και ειδικότητας του". 

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, "οι διανομείς του εν λόγω προϊόντος οφείλουν να το αποσύρουν άμεσα από την αγορά. Οι διανομείς του εν λόγω προϊόντος οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα τους πελάτες τους προς υλοποίηση της παρούσας και να τηρούν το αρχείο των επιστροφών / ενημέρωσης στη διάθεση του ελέγχου για διάστημα 5 ετών".

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας. 


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Αγράμματος δικηγόρος
Αγράμματος δικηγόρος 09/08 - 14:43
Πανδημία
Αφού ξεγέλασε πολλούς με ψεύτικα αποτελέσματα τώρα τα ρίχνετε στη χωματερή. Που θα ζητήσουμε την ευθύνη;

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ