Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Οι Έλληνες ξοδεύουν το 13,13% του εισοδήματός τους σε καύσιμα

17/08/2022
21 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Οι οδηγοί στην Ελλάδα έχουν τους υψηλότερους λογαριασμούς καυσίμων στην Ευρώπη, ξοδεύοντας το 13,13% του εισοδήματός τους σε καύσιμα κάθε χρόνο. Οι αυτοκινητιστές στη χώρα ξοδεύουν 1.153,26 ευρώ ετησίως για καύσιμα, κατά μέσο όρο.

Αυτό αναφέρει έρευνα του Confused.com (3ο τρίμηνο 2022). Η μελέτη αποκαλύπτει τις ευρωπαϊκές χώρες όπου οι οδηγοί ξοδεύουν το υψηλότερο ποσοστό του ετήσιου εισοδήματός τους σε καύσιμα. Αυτό υπολογίστηκε αναλύοντας επίσημα στοιχεία για το μέσο ετήσιο εισόδημα κάθε χώρας σε σύγκριση με τη μέση κατανάλωση καυσίμου και τις τιμές καυσίμων ανά λίτρο.

Συγκεκριμένα, οι οδηγοί στην Ελλάδα ξοδεύουν κατά μέσο όρο το 13,13% του ετήσιου εισοδήματός τους σε καύσιμα κάθε χρόνο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό όλων των ευρωπαϊκών χωρών που αναλύθηκαν. Η τιμή ανά λίτρο καυσίμου στην Ελλάδα (2,40€) είναι η τρίτη υψηλότερη στην Ευρώπη. Αυτό είναι μόνο φθηνότερο από τη Φινλανδία (2,53 € ανά λίτρο) και την Ολλανδία (2,48 € ανά λίτρο).

Ακολουθεί η Πορτογαλία, με τους οδηγούς να δαπανούν σχεδόν το ένα δέκατο (9,79%) του εισοδήματός τους σε καύσιμα ετησίως. Συγκριτικά, είναι 4,38 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο από όσα ξοδεύουν οι Ισπανοί οδηγοί (5,41% του εισοδήματος για καύσιμα). Οι Πορτογάλοι αυτοκινητιστές πληρώνουν 2,15 ευρώ ανά λίτρο για ανεφοδιασμό – συνολική ετήσια δαπάνη καυσίμου 1.057,07 ευρώ κατά μέσο όρο. Αυτό είναι 8,3% λιγότερο από την Ελλάδα στην πρώτη θέση.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατατάσσεται στην τρίτη θέση, με τους οδηγούς να ξοδεύουν το 8,21% του μισθού τους κάθε χρόνο για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους. Ο ετήσιος λογαριασμός καυσίμων για τους Βρετανούς οδηγούς είναι ο τρίτος υψηλότερος στην Ευρώπη, με μέσο όρο 1761,96 €. Ένα λίτρο καυσίμου κοστίζει περίπου 2,16 € στο Ηνωμένο Βασίλειο (όσο και στη Σουηδία), αν και φθηνότερο από την Ελλάδα (2,15 €) και την Ολλανδία (2,48 €).

 

Οι οδηγοί στο Λουξεμβούργο ξοδεύουν το λιγότερο εισόδημα σε καύσιμα

Με μόνο το 3,76% του ετήσιου εισοδήματος που δαπανάται για καύσιμα, το Λουξεμβούργο έχει την καλύτερη οικονομία καυσίμου από όλες τις χώρες που αναλύθηκαν. Με τη φθηνότερη τιμή καυσίμου ανά λίτρο στην Ευρώπη στα 1,90 €, ο συνολικός ετήσιος λογαριασμός καυσίμου για τους οδηγούς της αλπικής χώρας είναι 1423,82 €.

 

Πηγή: Reporter.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ