Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Οκτώ στις 10 νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα ιδρύονται από άνδρες

20/05/2023
69 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Γένος αρσενικού φαίνεται ότι είναι στην πλειονότητά τους οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα,

Γένος αρσενικού φαίνεται ότι είναι στην πλειονότητά τους οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα, καθώς το 77% των startups έχουν άνδρα ιδρυτή. Και αυτό παρά το γεγονός ότι γυναίκες κατάφεραν και αύξησαν το ποσοστό συμμετοχής τους ως μέλη ιδρυτικών ομάδων από 20% σε 23% από το 2020 έως το 2022.

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία του Elevate Greece, του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων της Ελλάδας, στο πλαίσιο της προσπάθειας χαρτογράφησης των νεοφυών επιχειρήσεων στη χώρα μας.       

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα για να μπορέσουν επιχειρηματικά σχέδια νέων ανθρώπων και όχι μόνο να βρουν τρόπο να υλοποιηθούν και στην προσπάθεια αυτή η πολιτεία μέσω του Elavate Greece βοηθάει εμπράκτως τις startups στα πρώτα τους βήματα, με μέτρα που είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες τους, όπως τη θέσπιση στοχευμένων φορολογικών κινήτρων για Επενδυτικούς Αγγέλους (Angel Investors), τη θεσμοθέτηση των δικαιωμάτων προαίρεσης σε εργαζομένους, την παροχή ρευστότητας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας καθώς και δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες, σεμινάρια και χρηματικά έπαθλα που προσφέρονται από τους επίσημους υποστηρικτές του Μητρώου.

 

Αύξηση

Τα στοιχεία που προκύπτουν από το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων της Ελλάδας δείχνουν μια αύξηση των startups επιχειρήσεων στην Ελλάδα από το 2015 έως και σήμερα, με τις έξι στις δέκα νεοφυείς επιχειρήσεις να έχουν ιδρυθεί στο διάστημα από το 2019 έως και το 2022.

Σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή των startups, το μεγαλύτερο ποσοστό (68%), δηλαδή περίπου δύο στις τρεις, έχουν έδρα στην Αττική, ενώ στην Κεντρική Μακεδονία έχει έδρα το 14% των επιχειρήσεων, στην Κρήτη το 6% και στη Δυτική Ελλάδα το 3%.

Από το σύνολο των 728 εγγεγραμμένων νεοφυών επιχειρήσεων μελών της Elevate Greece το 88% δημιουργήθηκε με έδρα στην ελληνική επικράτεια, ενώ ποσοστό 6% λειτουργεί ως υποκατάστημα με έδρα κάποια άλλη χώρα και 6% ως θυγατρική επιχείρησης με έδρα στην αλλοδαπή.

Βασική προϋπόθεση για τη σύσταση μιας νεοφυούς επιχείρησης αποτελεί η εύρεση εξωτερικής χρηματοδότησης και όπως προκύπτει η εξωτερική χρηματοδότηση των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα το 2022 προήλθε από κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών κατά 61,3% και από επιδοτήσεις κατά 16,5%. Ακολουθούν η χρηματοδότηση από Επενδυτικούς Αγγέλους (11,8%) και μέσω δανεισμού (2,9%).                                                 


tanea.gr

                                         

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ