Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

«Όχι» στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών λέει ο περιφερειάρχης

23/08/2024
11251 Εμφανίσεις
13 Σχόλια

Την αντίθεσή του στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα βουνά, εξέφρασε -μιλώντας στην ΕΡΤ- ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Σημείωσε δε, ότι για τις αδειοδοτήσεις δεν ερωτώνται πλέον οι τοπικές κοινωνίες, μέσω της περιφερειακής και δημοτικής αρχής.
«Οι αδειοδοτήσεις δίνονται από την Αθήνα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο περιφερειάρχης κατέστησε σαφές, ότι η θέση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι ξεκάθαρη ως προς το συγκεκριμένο θέμα.
«Ναι στα θαλάσσια αιολικά πάρκα, όχι στα βουνά» είπε, τονίζοντας ότι στις δικαστικές μάχες εναντίον των αδειοδοτήσεων αυτών, η περιφέρεια συμπαρίσταται με δικούς της δικηγόρους.
Επισήμανε μάλιστα, ότι όλες οι μάχες -πλην της περίπτωσης της Τήνου, που το δημοτικό συμβούλιο είχε εισηγηθεί θετικά- έχουν κερδηθεί.


Προσφυγικό-Μεταναστευτικό
Την άποψη ότι η Ρόδος χρειάζεται ενίσχυση και από θαλάσσης και από στεριάς για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, εξέφρασε -με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου- ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

«Οι διακινητές έχουν στοχοποιήσει τη Ρόδο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ξεκαθάρισε, ότι μαγική λύση δεν υπάρχει, διεμήνυσε ωστόσο, πως γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό.
«Δεν κρυβόμαστε. Θα δώσουμε λύση», κατέληξε.


ertnews.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 13
Ανώνυμος
Ανώνυμος 26/08 - 11:36
Τα πρόβατα
Όλα τα καίνε για την "πράσινη ενέργεια" δυστυχώς τα πρόβατα είναι πολλά. κοιμηθείτε μέχρι να είναι αργα
Ανώνυμος
Ανώνυμος 24/08 - 13:08
Σχολιο
Πόσα χρόνια ενέργειας καταναλώνεται για την κατασκευή μιας αναμογεννητριας η ενός φωτοβολταϊκού; απάντηση 13-20 άρα πια πράσινη ενέργεια.στα 18-25 θα είναι σκραπ και κόστος ανακύκλωσης και κόστος αποσυναρμολόγησης συν μεταφοράς και άλλα. δεν είναι πράσινη ενέργεια.ειναι άλλος τύπος ενέργειας-κερδους της βιομηχανίας που έχουν άλλοι.εμεις έχουμε κοιτάσματα άνθρακα για 120 χρόνια που με ειδικά φίλτρα νέας γενιάς μπορούν να είναι πιο οικολογικά αλλά αυτοί που είναι ειδικοί ας τολμήσουν να μιλήσουν.
Ανώνυμοςanonymos
Ανώνυμοςanonymos 24/08 - 11:24
Στα κανένα κανένα ευρωπαϊκό κράτος δεν έβαλε ανεμογεννήτριες αλλά τα λαμόγια του τέως 41% κάνουν και Νατουρα κατουρα Αισχος
Στην Ευρώπη δεν βάζουν στα καμενα ανεμογεννήτριες στην Ελλάδα δε βάζουν και σε περιοχές Νατουρα κατουρα μην περνώντας υπόψη τους κατοίκους της περιοχής αυτό είναι έλειψη δημοκρατίας
Νικος
Νικος 24/08 - 06:07
Συμβόλαια κτησης
Η κίνηση κατά των ατμογεννητριων μοιάζει με την κίνηση κατά των εμβολίων, με πονηρούς πατρωνους. Παρ' όλα αυτά ο κόσμος φοβάται ότι όπως πήραν άδεια για κατασκευές σπιτιών σε καμμένες εκτάσεις το ίδιο θα γίνει και με τις ανεμογεννήτριες. Άλλωστε πολλά συμβόλαια κτήσης είναι Τουρκικά και ορισμένοι κατέχουν ολόκληρα βουνά. Δεν φταίνε οι περιφερειάρχες αλλά το σαθρό σύστημα.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 24/08 - 00:45
Μαζουτ
Ενώ η μόνη έξυπνη λύση είναι να εισάγουμε και να και με μαζούτ!Φανταζόμενοι ένα ανυπαρκτο Πολιτικό κόστος Αρνούνται τις ανεμογεννήτριες αρνούνται το εργοστάσιο ανακύκλωσης και γενικά το επόμενο βήμα σε μια πιο πράσινη κοινωνία
Ανώνυμος
Ανώνυμος 23/08 - 21:24
Κ
Μπράβο σύντροφε! Ρεύμα, μόνο από εργοστάσια με μηχανες μαζουτ
πανος
πανος 23/08 - 20:03
Ανεμογεννητριες
Περιφεριαρχα λες οχι στις ανεμογεννητριες για να τα εχεις καλα με τον κοσμο. Στην ουσια ξερεις ομως πως επειδη εισαι μερος του συστηματος δεν προκειτε να πεις οχι στην κυβερνηση γιατι κρεμεσε απο αυτους. Λεω ομως και το αλλο. Αν η τιμη τις κιλοβατωρας παει στα 0.04 λεπτα θα τις δεχτειτε τις ανεμογεννητριες και μαζι ολος ο κοσμος; Αν ναι, μετα δεν θα υπαρχει περιβαντολογικο προβλημα;
Ανώνυμος
Ανώνυμος 23/08 - 14:43
Χαζημαρκος ο λακουβας
Τελικά χαζηλακουβα οι ανεμογεννήτριες θα μπουν στο νησί σας και το ξέρεις εδώ και πολύ καιρό απλά κάνεις ματάκια για την ψήφο του Ροδίτη.Τα λεφτά είναι πολλά και είστε όλοι βουτηγμένοι μέχρι το κεφάλι.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 23/08 - 14:41
Οι διακινητες
Μάλιστα οι διακινητες έχουν στοχοποιησει την Ρόδο;;;;μωρέ τι μας λες; ;;σοβαρά;;;Κι εσύ τι σκας,αφού εσύ έχεις στοχοποιήσει την Κω και όλους όσους βγαίνουν τους στέλνεις σε μας .Εσύ δεν έπρεπε να γίνεις πολιτικός είσαι σαν τους υπαίθριους μεροκαματιάρηδες που παίζανε "εδώ Παππάς εκεί Παππάς ".
Κως
Κως 23/08 - 13:38
Ναχαμε να λέμε
Ε βέβαια ενώ εάν ήταν γιατί Κω θα το έκανε γαργάρα!!!, Για την Ρόδο λαληστατος !!!!! Βρε ουστ από δω!!!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ