Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Παράταση 1+1 μήνα για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών - POS

29/02/2024
72 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Την παράταση για 1+1 μήνα αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς τεχνικά προβλήματα το μεγάλο έργο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες.

Η απόφαση αυτή ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα αιτήματα της ίδιας της αγοράς παρόχων POS και ταμειακών μηχανών όσο και των επιχειρήσεων για να μπορέσουν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις ενός σύνθετου και πολυεπίπεδου έργου. Σημειώνεται ότι η πρόοδος του έργου μέχρι σήμερα είναι πολύ σημαντική, καθώς έχει αναβαθμιστεί το 85% των συστημάτων POS και ταμειακών, ενώ οι διασυνδέσεις ξεπέρασαν τις 60.000, με τα προγραμματισμένα ραντεβού τις αμέσως επόμενες ημέρες να ανέρχονται στις 20.000.

Η κίνηση αναμενόταν αφού σήμερα έκπνεε η σχετική προθεσμία με την κυβέρνηση να επιδιώκει την ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου που συνδέεται και με την πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά και με την επόμενη δόση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Νωρίτερα, μιλώντας στο Mega, ο Όμηρος Τσάπαλος, επεσήμανε πως «δεν θα επιβληθούν πρόστιμα αν φταίει ο πάροχος ή το λογισμικό που δεν έχει αναβαθμιστεί». «Θα πέσουν πρόστιμα εκεί που πρέπει και εφόσον χρειαστεί», πρόσθεσε, τονίζοντας πως το ζητούμενο «δεν είναι να μαζέψουμε λεφτά από τα πρόστιμα. Το ζητούμενο είναι να ολοκληρωθεί το που μεγάλο αυτό έργο» γιατί «αν δε το κάνουμε, με μαθηματική ακρίβεια η χώρα μας θα χάσει χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης». Ειδική επισήμανση έκανε και για τις τράπεζες, αναφέροντας πως «σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις για τις προμήθειες». 


insider.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ