Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Πασίγνωστο εστιατόριο στο Κολωνάκι έκοβε αποδείξεις με παράνομο λογισμικό για 4 χρόνια

10/09/2022
95 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Πρόκειται για πολύ γνωστό εστιατόριο με ψάρι, που ανήκει σε γνωστό επιχειρηματία, στο Κολωνάκι, με παραρτήματα σε πολλές περιοχές στην Αθήνα, αλλά και στην Πάρο

Σημεία και τέρατα βρήκαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, σε γνωστό εστιατόριο στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του εστιατορίου δεν εξέδιδε κανονικές αποδείξεις, αλλά προσωρινές.

Επί τέσσερα χρόνια, στις αποδείξεις που έκοβε, το παράνομο λογισμικό, το οποίο είχε εγκαταστήσει, έκανε αυτόματα έκπτωση από 90% έως και 99% (!) στα ποσά που πέρναγαν τελικά στη μνήμη της ταμειακής μηχανής.

Αυτές είναι οι δύο πολύ σημαντικές παραβάσεις, οι οποίες έκαναν ακόμα και τους έμπειρους ελεγκτές της ΑΑΔΕ να τρίβουν τα μάτια τους. Όπως ήταν φυσικό, επιβλήθηκε πρόστιμο-μαμούθ 1 εκατ. ευρώ!

Πρόκειται για πολύ γνωστό εστιατόριο με ψάρι, που ανήκει σε γνωστό επιχειρηματία με παράδοση στο συγκεκριμένο αντικείμενο, στο Κολωνάκι, το οποίο έχει υποκαταστήματα και σε Μοναστηράκι, Γλυφάδα, Νέα Ερυθραία, Χαλάνδρι, Νέα Σμύρνη και Πάρο.

Οι ελεγκτές βρέθηκαν εκεί, μετά από καταγγελίες ότι το εστιατόριο εκδίδει προσωρινές μόνο αποδείξεις - τα γνωστά δελτία παραγγελίας. Ο έλεγχος, στον οποίο προχώρησαν, αφορούσε την περίοδο από 26/11/2015 έως 19/01/2020.

Έγινε κατάσχεση των ηλεκτρονικών φορολογικών στοιχείων (αρχεία .txt), και με το ειδικό λογισμικό υπολόγισαν τα έσοδα της επιχείρησης.

Στη συνέχεια, έγινε άρση τραπεζικού απορρήτου και άνοιγμα λογαριασμών μέσω του Συστήματος Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών (Σ.Μ.Τ.Λ.) και επιπλέον ζητήθηκαν από τις τράπεζες οι αναλυτικές κινήσεις των POS.

Κάνοντας αντιπαραβολή των ηλεκτρονικών φορολογικών αρχείων με τα δεδομένα των φορολογικών βιβλίων, τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις αναλυτικές κινήσεις των POS, διαπίστωσαν τη σωρεία παραβάσεων.

Ταυτόχρονα κατασχέθηκε και ελέγχθηκε η φορολογική μνήμη του φορολογικού μηχανισμού.

Τα συνολικά πρόστιμα και προσαυξήσεις, τα οποία καλείται να πληρώσει η επιχείρηση, προσεγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Οι ελεγκτές ερευνούν τώρα και τα υπόλοιπα καταστήματα, που αποτελούν ξεχωριστές επιχειρήσεις.thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ