Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Πέθανε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

11/01/2023
82 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε ιδιωτικό νοσοκομείο. 

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος εισήχθη στο νοσοκομείο “Υγεία”, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ είχε νοσηλευθεί πρόσφατα με κορονοϊό στο νοσοκομείο Αττικόν. Ο Κωσταντίνος Γλύξμπουργκ είχε αρχικά διακομιστεί στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου στην Αργολίδα στις 15 Δεκεμβρίου.

Η υγεία του ήταν ιδιαίτερα βεβαρημένη τα τελευταία χρόνια ενώ είχε προσβληθεί και πάλι από κορονοϊό τον Ιανουάριο του 2022, ενώ τον Δεκέμβριο του 2021 είχε μεταφερθεί με πνευμονία στο νοσοκομείο.

Διετέλεσε βασιλιάς της Ελλάδας από το 1964 έως το 1973, οπότε με δημοψήφισμα καταργήθηκε η μοναρχία και κηρύχθηκε έκπτωτη η δυναστεία από τη Χούντα των Συνταγματαρχών.

Με το Δημοψήφισμα του 1974 εξέπεσε οριστικά του αξιώματός του στην Ελλάδα, καθώς οι πολίτες επέλεξαν με ποσοστό 69,2% την Αβασίλευτη Δημοκρατία ως μορφή του πολιτεύματος.

Από το 1967, μετά το αποτυχημένο αντικίνημα κατά της δικτατορίας που οργάνωσε στις 13 Δεκεμβρίου, ζούσε αυτοεξόριστος στην Ιταλία και στη Βρετανία, ενώ τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα.

Ως βασιλιάς διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στα πολιτικά γεγονότα που οδήγησαν στην επιβολή της δικτατορίας με σημαντικότερη την εμπλοκή του στα γεγονότα της Αποστασίας, όταν συγκρούστηκε με τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου, με αποτέλεσμα την παραίτηση του τελευταίου.

Στράφηκε κατά του ελληνικού Δημοσίου απαιτώντας 161,1 εκατομμύρια ευρώ και τελικά μετά από δικαστικές διαμάχες κατάφερε να αποζημιωθεί με 13,7 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία εισπράχθηκαν από τη ΔΟΥ Αχαρνών, τον Μάρτιο του 2003.

newsit.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ 11/01 - 10:10
Πολιτική
Οι βασιλείς ευθύνονται για πολλά εγκληματικά λάθη για την Ελλάδα μας. Αλλά και οι πολιτικοί για ακόμη περισσότερα. Ο Κύριος να τον συγχωρήσει.
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ 11/01 - 10:08
Πολιτική
Αναμνήσεις. Θύμαμαι όλα τα παιδιά του δημοτικού και τα γυμνάσια μαζεύτηκαν κάτω από το Επαρχείο. Πέρασε το 1964 Κωσταντίνος και η Άννα Μαρία και μας χαιρέτισαν. Ήταν ένα πολύ όμορφο και εντυπωσιακό νέο ζευγάρι. Τους είδα ξανά στο Στρατόπεδο του Λινοποτη. Εκείνη την Κυριακή σειρά είχε να Λειτουργήσει στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Παύλου ο μακαριστός παπά Δημήτρης.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 11/01 - 09:40
ΠΑΛΙΟΣ
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ