Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΠΟΕΕΤ: Εκτός στήριξης οι εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό - επισιτισμό

18/11/2023
233 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Για 6 δισ. ευρώ πλεόνασμα και μέτρα στήριξης για όλους εκτός από τους εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό-επισιτισμό κάνει λόγο η ΠΟΕΕΤ.

Ειδικότερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό αναφέρει τα εξής:

Με μια ακατανόητη απόφαση η Κυβέρνηση δεν συμπεριλαμβάνει στα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε τους εποχικά εργαζόμενους του κλάδου μας μέσω του κλάδου μας μέσω της επαναφοράς του επιδόματος ανεργίας στα προ μνημονίων επίπεδα (5 μήνες).

Ουσιαστικά μας καταδικάζει στην φτώχεια και στην ανέχεια για άλλη μια χρονιά καθώς θα είμαστε πάλι χωρίς εισόδημα για 5 μήνες τουλάχιστον.

Τίθεται έτσι πρόβλημα επιβίωσης για σχεδόν 80.000 εποχικά εργαζόμενους, αλλά τίθεται και σοβαρό ζήτημα εν όψη της νέας σεζόν μιας και αναμένεται νέο κύμα αποχωρήσεων από τους εργαζόμενους του κλάδου και οι 50.000 κενές θέσεις εργασίας αναμένεται να εκτοξευθούν.

Η Ομοσπονδία μας δεν πρόκειται να σταματήσει τον αγώνα για την δικαίωση των αιτημάτων μας και στην συνεδρίαση της Διοίκησης στις 23/11/23 θα παρθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Όσο μας αφορά είμαστε πάντα υπέρ του διαλόγου όμως αυτή μας η στάση δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία από την μεριά της Κυβέρνησης.

Πλέον έχουμε εξαντλήσει κάθε ικμάδα της υπομονής μας.

Στηρίξτε τους εργαζόμενους του κλάδου που φέρνουν κάθε χρόνο δισ. στην χώρα.


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος
Ανώνυμος 19/11 - 22:48
ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ
Η απόφαση αυτή είναι ακατανόητη και ανόητη για μια χώρα που ζει απ τον τουρισμό. Είναι απάνθρωπη για οικογένειες στις οποίες καμμια φορα εργάζεται το ανδρόγυνο εποχιακά. Είναι καταδικαστεα και δεν πρέπει επ ουδενί να εφαρμοστεί!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ