Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Πόσο θα πληρωθούν τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών στις αυτοδιοικητικές εκλογές

01/10/2023
427 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 είναι προ των πυλών και υπάρχει μια... ευχάριστη έκπληξη για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών καθώς δικαιούνται αποζημίωσης.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 πλησιάζουν και φαίνεται πως τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής θα βρεθούν μπροστά σε μία ευχάριστη έκπληξη, καθώς θα δικαιούνται αποζημίωση.

Η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και έχει τον τίτλο «Καθορισμός του ύψους της ειδικής αποζημίωσης και των οδοιπορικών εξόδων των διοριζομένων Εφόρων, αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, γραμματέων κ.λπ. των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 και των επαναληπτικών της 15ης Οκτωβρίου 2023, καθώς και του τρόπου καταβολής τους».

Όπως αναφέρεται στο αντίστοιχε ΦΕΚ με αριθμό 5725 (Τεύχος Δεύτερο):

«Στα διοριζόμενα μέλη των εφορευτικών επιτροπών καταβάλλεται ποσό σαράντα ευρώ (40,00 €) για κάθε ημέρα απασχόλησης»

Παράλληλα, σημειώνεται πως τα καταβαλλόμενα ποσά είναι ακατάσχεταδεν υπόκεινται σε κανενός είδους παρακράτηση, φόρο εισφορά ή κράτηση υπέρ τρίτων κ.λπ., δεν υπόκεινται σε φορολογία εισοδήματος και δεν συμψηφίζονται με οφειλές των δικαιούχων προς το ελληνικό δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία από οποιαδήποτε αιτία, επισημαίνεται.

Στην υπουργική απόφαση, από τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, καθορίζονται το ύψους της ειδικής αποζημίωσης και των οδοιπορικών εξόδων των διοριζομένων εφόρων, αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, γραμματέων κ.λπ. των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 και των επαναληπτικών της 15ης Οκτωβρίου 2023, καθώς και του τρόπου καταβολής τους.


 

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το ΦΕΚ


neolaia.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ