Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Power Pass: Πληρωμές από την Παρασκευή και σε 2 δόσεις

13/07/2022
153 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Παραμένει ο προγραμματισμός του υπουργείου Oικονομικών για πληρωμή του Power Pass στις 15 Ιουλίου, δηλαδή την ερχόμενη Παρασκευή. Εκτός φοβερού απροόπτου (γιατί  -τυπικά- το χρονοδιάγραμμα φτάνει μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας)  θα τηρηθούν όσα ανακοινώθηκαν απο την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Αυτό όμως που φαίνεται να αλλάζει είναι ότι σε πρώτη φάση δεν θα εξοφληθούν όλοι οι δικαιούχοι.

Η επιστροφή των ποσών 18 έως 600 € για την κατανάλωση ρεύματος θα γίνει σε δύο δόσεις καθώς σε πολλές αιτήσεις απαιτείται έλεγχος και διασταύρωση στοιχείων. Στο υπουργείο Οικονομικών δηλώνουν με νόημα ότι παρατυπίες και αλχημείες επισύρουν ποινές: Όσοι πάρουν χρήματα παράτυπα θα κληθούν να τα επιστρέψουν και μάλιστα διπλά.

Σε σύνολο περίπου 4 εκατομμυρίων νοικοκυριών με δηλωθέν καθαρό οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ , οι αιτήσεις προσέγγισαν τα 3 εκατομμύρια για να περιοριστούν τελικά σε περίπου 2,5 εκατ. μοναδικά ΑΦΜ. Καταγράφηκαν αιτήσεις από φορολογούμενους με υψηλότερα εισοδήματα που «κόπηκαν», διπλο-αιτήσεις  αλλά και αιτήσεις οι οποίες έγιναν χωρίς να υπάρχει επιβάρυνση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Η ενίσχυση αφορά στον λογαριασμό κατανάλωσης της κύριας κατοικίας των δικαιούχων, καθώς και της μισθωμένης κατοικίας εξαρτώμενων παιδιών του νοικοκυριού που σπουδάζουν στο εσωτερικό. Η επιβάρυνση ( ρήτρα αναπροσαρμογής μείον επιδοτήσεις από το κράτος και παρόχους) ξεπερνά τα 30 ευρώ για τους λογαριασμούς που εκδόθηκαν από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και τον περασμένο Μάιο. Αφορά επίσης λογαριασμούς μόνο για την πρώτη κατοικία, ανεξάρτητα εάν είναι ιδιόκτητη ή νοικιασμένη.

Την ενίσχυση θα λάβει αυτός που πληρώνει το λογαριασμό του ρεύματος, ανεξάρτητα εάν το ρολόι ( ο αριθμός παροχής)  είναι στο όνομά του ή όχι.

Για να υπολογίσετε το ποσό που -κανονικά- πρέπει να λάβετε από το Power Pass θα πρέπει να κάνετε την εξής πράξη:

Ποσό επιστροφής = (Ποσό ρήτρας αναπροσαρμογής λογαριασμού που εκδόθηκε εντός του μηνός – Ποσό έκπτωσης από το κράτος επί της ρήτρας αναπροσαρμογής – Ποσό έκπτωσης από τον πάροχο επί της ρήτρας αναπροσαρμογής) * Ποσοστό συνιδιοκτησίας ή χρήσης * 60%.

Πηγή newmoney.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ