Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
AdBanner
AdBanner
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή ολομέλεια των διευθυντών ξενοδοχείων Δωδ/σου για την καταγραφή αποβλήτων

08/08/2022
37 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Την Τρίτη, 2/8/2022, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ανοικτή διαδικτυακή ολομέλεια του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου με καλεσμένο ομιλητή τον κ. Σωτήρη Μυλωνά, σύμβουλο αειφορίας, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη σχετικά με την καταγραφή αποβλήτων, τις υποχρεώσεις της νομοθεσίας και τις σύγχρονες μεθόδους καταγραφής.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και για πρώτη φορά, παρουσιάστηκε η μοναδική Ελληνική εφαρμογή καταγραφής και παρακολούθησης αποβλήτων “STOP WASTE” www.stop-waste.gr . H εφαρμογή που δημιουργήθηκε από τους κ. Σωτήρη Μυλωνά και κ. Νίκο Σοφιανόπουλο, προσφέρει έναν απλό και γρήγορο τρόπο καταγραφής και κατηγοριοποίησης κάθε ρεύματος αποβλήτων, διασφαλίζοντας την αβίαστη συμμόρφωση με τη σχετική απαίτηση της πρόσφατης νομοθεσίας (ν.4819/2021).

Με 3 μόνο βήματα, μπορεί κάποιος να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πού, τι και κυρίως πόσα απόβλητα παράγονται. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο θα εξασφαλίζεται η απαραίτητη συμμόρφωση με τη νομοθεσία, αλλά θα μπορεί κανείς να επιτύχει σημαντική εξοικονόμηση αγορών. H εφαρμογή παρέχεται δωρεάν σε όλα τα τουριστικά καταλύματα μέχρι 31/12/2022 προκειμένου όλοι να εξοικειωθούν με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας.

Επιπρόσθετα, στην εκδήλωση συζητήθηκαν και επισημάνθηκαν οι σημαντικές ημερομηνίες και απαιτήσεις της τρέχουσας νομοθεσίας σχετικά με τον τουριστικό κλάδο και την παραγωγή αποβλήτων. Πιο συγκεκριμένα, αναλύθηκε το ολοκληρωμένο πλαίσιο για τη διαχείριση των αποβλήτων που ζητά από 1/1/2022, τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα άνω των εκατό (100) κλινών (ξενοδοχεία, camping, ξενώνες φιλοξενίας νέων) να υποχρεούνται βάσει νομοθεσίας να καταχωρούν ετησίως σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, τα παραγόμενα απόβλητα τροφίμων και τα πλεονάσματα τροφίμων που διατίθενται ως δωρεά. Τέλος συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα της τουριστικής σεζόν.

Επίσης, περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή μπορείτε να βρείτε στο site
https://www.stop-waste.gr/el/.


rodiaki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ