Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Προσωπικός γιατρός: Ενεργοποιείται μηχανισμός καταγγελιών για τους πολίτες, εάν οι γιατροί θα ζητούν χρήματα

06/10/2022
82 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Προσωπικός γιατρός αλλά με έλεγχο από τους ίδιους τους πολίτες!

Ένα νέο μηχανισμό ελέγχου του προσωπικού γιατρού θα ενεργοποιήσει το υπουργείο Υγείας ώστε να διασφαλίσει ότι οι πολίτες δεν θα πληρώνουν τις επισκέψεις.

Ο «προσωπικός γιατρός» άλλωστε είναι ένας θεσμός που είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες αφού θα μπορούν να τον επισκέπτονται για προβλήματα υγείας ή για ζητήματα πρόληψης.

Όπως σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης που διοργάνωσε η Ελληνική Ακαδημία Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής, άμεσα θα υπάρξει μηχανισμός ώστε οι πολίτες να μπορούν να καταγγέλλουν εάν ο προσωπικός γιατρός τους ζητά χρήματα.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συζήτησης
Σημείωσε ωστόσο ότι ο καλύτερος τρόπος ελέγχου των γιατρών θα είναι όταν ο ίδιος ο πολίτης θα φεύγει από τη λίστα εγγραφής.

Να τονισθεί ότι ο πολίτης μπορεί να αλλάξει προσωπικό γιατρό μία φορά το χρόνο, αλλά σύμφωνα με πηγές του HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται να μικρύνει τον χρόνο ώστε οι πολίτες να μπορούν να επιλέξουν άλλον προσωπικό γιατρό με δεδομένο ότι τον έχουν επιλέξει τυχαία μέσα από την πλατφόρμα χωρίς να τον γνωρίζουν.

Πότε θα πληρώνεται ο γιατρός
Η ηγεσία του υπουργείου υγείας έχει επισημάνει πολλές φορές ότι ο θεσμός θα είναι δωρεάν για τους πολίτες, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις θα πρέπει να πληρώνουν.

 

Συγκεκριμένα όταν ο προσωπικός γιατρός τον οποίο θα έχουν επιλέξει οι πολίτες, θα πρέπει να πηγαίνει κατ’ οίκον επίσκεψη, ο ασθενής θα πληρώνει κανονικά. Η επίσκεψη καθορίζεται με βάση το τιμολόγιο που χρεώνει ο κάθε ιδιώτης γιατρός ξεχωριστά.

Προς ώρας δεν υπάρχει πρόβλεψη για δωρεάν επισκέψεις κατ΄ οίκον ώστε να μην επιβαρύνονται οι ασθενείς, αλλά το υπουργείο υγείας έχει δεσμευτεί στους γιατρούς ότι θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει κονδύλι από το υπουργείο Οικονομικών ξεχωριστά, ώστε να καλύπτονται οι επισκέψεις αυτές από χρήματα του ΕΟΠΥΥ και να μην πληρώνουν οι ασθενείς.

Δωρεάν και εκτός ωραρίου ο προσωπικός γιατρός
Όμως σε αυτό που δεν αναμένεται να κάνει «πίσω» το υπουργείο Υγείας είναι ότι οι πολίτες και να πηγαίνουν στον προσωπικό τους γιατρό εκτός προγραμματισμένου ραντεβού ή ωραρίου, δεν θα πληρώνουν και πάλι.

Πρόκειται για μία ξεκάθαρη θέση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, παρότι προκαλεί αντιδράσεις στο ιατρικό σώμα.
Και αυτό διότι το ωράριο που θα καθοριστεί και θα δηλωθεί επίσημα από τον κάθε προσωπικό γιατρό, θα μπορεί να παραβιάζεται.

Πηγή healthreport.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ