Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
AdBanner
AdBanner
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Προσωπικός γιατρός: Στις αρχές Αυγούστου η έναρξη εγγραφών των πολιτών

09/07/2022
82 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Παράταση ενός μήνα δίνεται στην έναρξη της διαδικασίας εγγραφής των πολιτών στον προσωπικό γιατρό. Παρότι η σχετική υπουργική απόφαση προέβλεπε ότι οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στην 1η Ιουλίου, η διαδικασία μεταφέρεται τελικά στα τέλη του μήνα, έως τις αρχές Αυγούστου, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του προσωπικού ιατρού από την 1η Σεπτεμβρίου, όπως ανέφερε από το βήμα του 13ου Pharma & Health Conference ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), Μάριος Θεμιστοκλέους.

Πάντως, ήδη έχει δημοσιευτεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη διαδικασία σύναψης συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες ιατρούς που θα συμβληθούν με τον Οργανισμό ως προσωπικοί ιατροί. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος Ιουλίου. Παράλληλα, στο σύστημα εντάσσονται αυτομάτως 2500 παθολόγοι, γενικοί και οικογενειακοί ιατροί του δημόσιου τομέα.

«Αυτό που θέλουμε είναι σε έναν χρόνο να έχει εγγραφεί στον προσωπικό ιατρό η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών», ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους. «Θα αφήσουμε τον Ιούλιο και Αύγουστο να τεσταριστεί το σύστημα. Κατά τους δύο αυτούς μήνες θα ανοίξει το σύστημα εγγραφής των πολιτών, ωστόσο η όλη προσπάθεια οριοθετείται από το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Υπάρχουν πολλά τεχνικά θέματα και μικρολεπτομέρειες. Θα αφήσουμε δύο μήνες να δούμε πώς θα πάει, ενώ στο διάστημα αυτό δεν θα ξεκινήσει κάποια έντονη ενημερωτική εκστρατεία των πολιτών.

Αυτή τη στιγμή έχουμε μία πολύ μεγάλη προσέλευση στους γιατρούς, όπως αναμενόταν, ενώ υπάρχει και plan Β σε περίπτωση που σε κάποιες περιοχές δεν συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός ιατρών, αν και εκτιμούμε πως δεν θα χρειαστεί. Σε καμία χώρα, ακόμα και στην Αγγλία που εφαρμόζεται το σύστημα 50 χρόνια, δεν είναι εγγεγραμμένο το 100% του πληθυσμού. Έχουμε συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχεία και στόχους, αλλά ξέρουμε εξαρχής ότι δεν θα ξυπνήσουμε το Δεκέμβριο του 2022 και θα έχουμε το 100% του πληθυσμού εγγεγραμμένο. Θα έχουμε τη συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο γενικός Γραμματέας ΠΦΥ, διαβεβαίωσε ότι με υπουργική απόφαση, που έχουν υπογράψει ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, το εγχείρημα έχει καλυφθεί χρηματοδοτικά μέχρι το τέλος του έτους.

Πλεύρης: «Η συμμετοχή των ιατρών ξεπερνάει τις προσδοκίες μας»

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την μέχρι τώρα συμμετοχή των ιατρών εμφανίστηκε ο Υπουργός Υγείας, μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του Economist. «Θεωρούμε ότι αυτή η μεταρρύθμιση είναι πραγματικά μία τομή. Την πιστεύει και ο Πρωθυπουργός, την πιστεύω κι εγώ ως υπουργός Υγείας. Ήδη, από την πρώτη εβδομάδα που έχουμε ανοίξει το σύστημα, η επιθυμία των ιατρών να εγγραφούν έχει ξεπεράσει την προσδοκία μας. Διότι για πρώτη φορά ερχόμαστε να δώσουμε ρεαλιστικά χρήματα στους ιατρούς», ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης. Ο ίδιος τόνισε ότι οι αποδοχές θα φτάνουν τις 70 χιλιάδες ευρώ, ετησίως, «ένα πολύ σοβαρό ποσό για τα ελληνικά δεδομένα», σημειώνοντας ότι υπάρχει και ένα ρεαλιστικό πλαίσιο με ραντεβού, από 15 ώρες έως 35 ώρες την εβδομάδα.
 
 Τέλος, κάλεσε τους ιατρούς να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, εκτιμώντας ότι ενδεχομένως να μην χρειαστεί να εξαντληθεί το περιθώριο μέχρι τις 31 Ιουλίου, που είναι η προθεσμία. Αναφερόμενος στους ασθενείς τόνισε ότι στόχος δεν είναι να θεραπεύονται μόνο, αλλά και να διατηρούνται υγιείς. «Με τον προσωπικό ιατρό πάμε να κρατήσουμε τον πολίτη υγιή», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

Reader.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ