Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
AdBanner
AdBanner
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Πρόστιμα σε 60 σχολεία της Πάτρας για έλλειψη πυρασφάλειας και κινδύνους

22/02/2023
16 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Νέο έγγραφο «φωτιά», αποκαλύπτει σήμερα η «Πελοπόννησος», για την ζοφερή εικόνα σε σχολικά κτίρια, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν πληρούν τους στοιχειώδεις κανόνες πυρποροστασίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζομένους.

Νέο έγγραφο – «φωτιά», αποκαλύπτει σήμερα η «Πελοπόννησος», το οποίο ξεδιπλώνει ανάγλυφα, δυστυχώς, την ζοφερή εικόνα που παρουσιάζουν σχολεία της Πάτρας, αφού στην συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν πληρούν τους στοιχειώδεις κανόνες πυρασφάλειας, με όποιον θανάσιμο κίνδυνο συνεπάγεται αυτή η κατάσταση, για μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζομένους σε αυτά.

Οπως αποδεικνύεται από υπηρεσιακή αναφορά (αρ. πρωτοκόλλου 7050 Φ.701.14) της Πυροσβεστικής Δυτικής Ελλάδας, μετά από τελευταίους ελέγχους σε σχολικές μονάδες επέβαλε διοικητικά και χρηματικά πρόστιμα σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια του Δήμου Πατρέων, για ανεπαρκή ή και ανύπαρκτη πυρασφάλεια!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας αποκλειστικά η «Π», η κατάσταση είναι πραγματικά εφιαλτική στην σχολική κοινότητα, αφού σε σύνολο 71 ελέγχων, επιδόθηκαν 60 πρόστιμα (!) και αντίθετα μόλις 8 σχολεία βρέθηκαν να πληρούν τους όρους, ενώ σε κάποια δόθηκε 20ημερη παράταση από το Γραφείο Πυρασφάλειας της ΠΥ προκειμένου να συμμορφωθούν με όρους και κανονισμούς, το ίδιο και κάποια που λόγω λανθασμένων διευθύνσεων, δεν βρέθηκαν και δεν ελέχθησαν καν!


Στιγμιότυπο οθόνης 2023 02 22 140717

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 02 22 140747

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 02 22 140823

Για το μέγεθος τους χάους, που επικρατεί και της αδυναμίας αν όχι αδιαφορίας των υπευθύνων, αξίζει να αναφερθεί ότι ανάμεσα στα σχολεία που επιδόθηκαν πρόστιμα, για έλλειψη πυρασφάλειας, είναι ακόμα και «ευαίσθητα» εκπαιδευτήρια, όπως;

– Το Ειδικό Σχολείο Κωφών,

– Τα Ειδικά Νηπιαγωγεία – Δημοτικά 1ο, 3ο, 4ο.

Σε κάθε περίπτωση, οι έλεγχοι από την ΠΥ συνεχίζονται και τα αποτελέσματα θα αποσταλούν και στις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ