Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Πτώχευση FTI: Επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ξενοδοχεία του ομίλου - Παραμένουν ανοιχτά, εκτός από ένα στην Ελλάδα

02/09/2024
1420 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Υπάρχουν ιδιαίτερα θετικές προοπτικές για την πώληση των ξενοδοχείων του πτωχευμένου τουρ οπερέιτορ FTI. Αυτό υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου ο διαχειριστής αφερεγγυότητας  δικηγόρος Axel Bierbach από τη δικηγορική εταιρεία Müller-Heydenreich Bierbach & Colleagues.  

Η αναζήτηση επενδυτών για τα ξενοδοχεία της FTI, είπε, προχωρά με μεγάλη επιτυχία. Βρισκόμαστε σε εντατικές και προχωρημένες διαπραγματεύσεις με αρκετούς πλειοδότες. 54 ξενοδοχεία ανήκουν στην FTI, οκτώ είναι ιδιόκτητα, αλλά λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας. 

Με εξαίρεση ένα ξενοδοχείο στην Ελλάδα, είπε ο Axel Bierbach, όλα είναι ακόμη ανοιχτά και δημοσιεύουν καλές επιδόσεις. Αυτό αποδίδεται, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι 7.500 από τους περίπου 11.000 υπαλλήλους του Ομίλου FTI συνεχίζουν να εργάζονται στα ξενοδοχεία.


Τα ταξιδιωτικά γραφεία

Ο Axel Bierbach ανέφερε ακόμη ότι η πτώχευση του FTI θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες για πολλά ταξιδιωτικά γραφεία. Αυτά που επηρεάζονται είναι εκείνα τα γραφεία στα οποία καταβλήθηκαν οι προμήθειες του FTI μετά την αναχώρηση των πελατών. Πιθανότατα αυτά θα λάβουν ελάχιστα ή καθόλου χρήματα από την περιουσία αφερεγγυότητας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν είναι σε θέση να πει πόσα ταξιδιωτικά γραφεία επέλεξαν αυτό το μοντέλο πληρωμής, αλλά πιθανότατα υπάρχουν αρκετά.

Σύμφωνα με τον κ.Bierbach, το 50 τοις εκατό των κρατήσεων έγινε μέσω διαδικτυακών ταξιδιωτικών πρακτορείων και το 50 τοις εκατό μέσω των κλασικών ταξιδιωτικών γραφείων. «Από αυτό το 50 τοις εκατό, η πλειονότητα αποφάσισε να πληρώσει την προμήθεια μετά την αναχώρηση», εξήγησε ο διαχειριστής αφερεγγυότητας. Τελικά η αναχώρηση δεν έγινε. Είναι αμφίβολο αν τα ταξιδιωτικά γραφεία υπέστησαν κάποια ζημιά, είπε.


Οι πιστωτές

Συνολικά περίπου 350.000 πιστωτές αναμένεται τώρα ότι μπορούν να καταχωρήσουν τις απαιτήσεις τους στον πίνακα αφερεγγυότητας Συνέλευση πιστωτών θα πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου στο Μόναχο.

Σύμφωνα με τον Bierbach, η πλειονότητα είναι πελάτες οργανωμένων διακοπών που αποζημιώνονται μέσω του Γερμανικού Ταμείου Ταξιδιωτικής Ασφάλισης (DRSF) - αλλά μόνο για το πακέτο διακοπών που έχουν κλείσει. Οι αξιώσεις για επιπλέον υπηρεσίες, όπως ασφάλιση ακύρωσης ταξιδιού ή εκδρομές, πρέπει να υποβάλλονται στον διαχειριστή αφερεγγυότητας. Επιπλέον, υπάρχουν περίπου 2.000 έως 3.000 ξενοδόχοι καθώς και άλλοι πάροχοι υπηρεσιών και προμηθευτές που είναι επίσης πιθανό να καταχωρήσουν τις απαιτήσεις τους.  Ο Bierbach εκτιμά ότι οι υποχρεώσεις μόνο της FTI Touristik GmbH είναι περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πτωχευμένος όμιλος αποτελούνταν από 110 εταιρείες. Μέχρι τώρα πουλήθηκαν η Windrose, η 5vorFlug, το μερίδιο 50% της TVG και το τηλεφωνικό κέντρο Erf24. Περαιτέρω διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη με την Anixe Poland και το You Travel, καθώς και με τον όμιλο Ticketshop.

Με απόφαση, εξάλλου, της 1ης Σεπτεμβρίου 2024, το Επαρχιακό Δικαστήριο του Μονάχου κίνησε διαδικασία αφερεγγυότητας για τα περιουσιακά στοιχεία της FTI Touristik GmbH και της Big Xtra GmbH. Ο όμιλος υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στις 3 Ιουνίου του τρέχοντος έτους .


tornosnews.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ