Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Πύρινος εφιάλτης στη Νέα Αγχίαλο - Aπομακρύνονται προληπτικά και μαχητκά αεροσκάφη

27/07/2023
45 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στη Νέα Αγχίαλο, η οποία μετά από μεγάλες αναζωπυρώσεις έφτασε μέχρι την αποθήκη των πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας, προκαλώντας μπαράζ εκρήξεων.

Η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που οι Αρχές, μέσω του 112, έστειλαν μήνυμα εκκένωσης των περιοχών Καραμπά και Αγχιάλου, σε απόσταση τριών χιλιομέτρων. 

Απομακρύνονται και μαχητκά αεροσκάφη

Η φωτιά που έχει ξεσπάσει από χθες συνεχίζει να μαίνεται και να κατακαίει τα πάντα στο πέρασμα της με τους κατοίκους της Νέας Αγχιάλου και γενικότερα της περιοχής του Βόλου να ζουν δραματικές στιγμές.

Από τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών, που συνεχίζουν, έχουν σπάσει τζάμια σε πολλά σπίτια κυρίως της Νέας Αγχιάλου, ενώ το ωστικό κύμα που έφθασε στον Βόλο έκανε πολλούς κατοίκους να βγουν από τα σπίτια.

Μάλιστα πριν από λίγο δόθηκε εντολή για προληπτική μεταφορά αεροσκαφών από την 111 Πτέρυγα Μάχης. Πρόκειται για επιλεκτική απογείωση αεροσκαφών με προορισμό αλλά αεροδρόμια. 

Eκκενώσεις και με πλωτά μέσα

Νωρίτερα από το 112 είχαν σταλεί απανωτά μηνύματα σε κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν προς ασφαλείς περιοχές. Ειδικότερα οι κάτοικοι των περιοχών Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο, Κριθάρια, Σώρο, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιο Γεώργιο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Βόλο.

Παράλληλα οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Αλμυρό.

Ακόμη, μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν και οι κάτοικοι της περιοχής Καστράκι προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Μικροθήβες Βόλου.

Επιπρόσθετα οι κάτοικοι των οικισμών Κόκκινα και Περίβλεπτο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τις περιοχές και να κατευθυνθούν προς Βελεστίνο Βόλου.

Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εκκένωσης πολιτών από το λιμάνι της Νέας Αγχιάλου. 

Συγκεκριμένα στελέχη του λιμενικού έχουν αναλάβει την επιβίβαση πολιτών στα σκάφη ιδιωτών, τα οποία αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι. Οι πολίτες μεταφέρονται στο λιμεναρχείο του Βόλου για καταμέτρηση και εν συνεχεία στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου. Τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, δύο ρυμουλκά και 22 ιδιωτικά σκάφη, έχουν μεταφέρει ήδη 30 άτομα από τη Νέα Αγχίαλο στον Βόλο, με το λιμενικό να βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. 


thetoc.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ