Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

“Σαρώνει” η Ελλάδα στις προτιμήσεις των πλούσιων τουριστών το 2024

20/11/2023
56 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Η χώρα μας πρωταγωνιστεί στις επιθυμίες των εύπορων ταξιδιωτών για ταξίδια του χρόνου, αφού βρίσκεται σε πολλές λίστες και αναφορές της χρυσής λίστας του μεγαλύτερου δικτύου πολυτελών διακοπών, Virtuoso.

Η δυνατή φήμη, τα λαμπερά ανοίγματα και οι ηχηρές μελλοντικές αφίξεις πολυτελών ξενοδοχείων στην Ελλάδα, φαίνεται ότι φέρνουν σημαντικό ρεύμα εύπορων τουριστών από όλο τον κόσμο, με την χώρα μας να βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των προτιμήσεων για το 2024 στην πολύτιμη λίστα του Virtuoso, που μεγαλύτερου δικτύου τουριστικών πρακτόρων διακοπών πολυτελείας στον κόσμο.

Η έκθεση Virtuoso Luxe 2024, ανέδειξε την Ελλάδα στη 2η θέση στην κατηγορία «Κορυφαίοι Παγκόσμιοι Προορισμοί», επίσης στη δεύτερη θέση στους κορυφαίους προορισμούς διακοπών για γαμήλια ταξίδια και στην 3η θέση τα ελληνικά νησιά στην κατηγορία των πιο δημοφιλών δρομολογίων κρουαζιέρας.

Και στις δύο πρώτες λίστες η χώρα μας βρέθηκε πίσω από την Ιταλία, ενώ έχει την πρωτιά σε όσους θέλουν να στηρίξουν χώρες που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές. Στις προτάσεις δε του Virtuoso για τα 24 καλύτερα ταξίδια του 2024, στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Αθηναϊκή Ριβιέρα, αφήνοντας πίσω της προορισμούς όπως τη Βαρκελώνη, το Παρίσι, το Λονδίνο, την Κόστα Ρίκα, κ.α.

Η έρευνα που έγινε ανάμεσα σε 2.000 ταξιδιωτικούς συμβούλους και τουριστικούς πράκτορες, σε πάνω από 50 χώρες, ανέδειξε εκτός από τους προορισμούς και τις τάσεις για τα ταξίδια των πλουσίων την επόμενη χρονιά. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ταξιδιώτες συνεχώς αυξάνονται και αναζητούν την αίσθηση της περιπέτειας και τις μοναδικές εμπειρίες σε μακρινές τοποθεσίες.

Η αξία του χρόνου – και η σημασία του πώς και με ποιον τον ξοδεύουμε – βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο για πολλούς, οι οποίοι ενδιαφέρονται περισσότερο από ποτέ να εκπληρώσουν τις ταξιδιωτικές τους φιλοδοξίες. Παρά τον πληθωρισμό και την παγκόσμια αναταραχή, οι εύποροι ταξιδιώτες παραμένουν ακόρεστα περίεργοι και πρόθυμοι να πληρώσουν για νέες εμπειρίες. Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες που συμμετείχαν στην έρευνα, είπαν ότι αναμένουν η ζήτηση για ταξίδια και οι δαπάνες ανά ταξίδι να αυξηθούν το 2024.

Κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις και προορισμοί
Τα οικογενειακά ταξίδια (άμεση οικογένεια) αναδείχθηκε ως η κορυφαία ταξιδιωτική τάση για το 2024 και ακολούθησαν τα ταξίδια για κάποιον εορτασμό, οι κρουαζιέρες περιπέτειας, τα ταξίδια πολλών γενεών (παππούς, παιδιά, εγγόνια) και τα ταξίδια περιπέτειας/δράσης.

Ως κορυφαίοι παγκόσμιοι προορισμοί, στην πρώτη πεντάδα βρέθηκαν η Ιταλία, η Ελλάδα, η Γαλλία, η Αγγλία και η Ισπανία. Η πεντάδα με τους κορυφαίους προορισμούς για μήνα του μέλιτος περιλαμβάνει με τη σειρά, την Ιταλία, την Ελλάδα, το Μπάλι, τη Γαλλική Πολυνησία και τις Μαλδίβες. Στα κορυφαία δρομολόγια κρουαζιέρας την πρώτη θέση κατέκτησε η Μεσόγειος και ακολούθησαν η Αλάσκα, τα Ελληνικά νησιά, ο Ποταμός Δούναβης και η Καραϊβική.

Στη λίστα με τις κορυφαίες πόλεις για ταξίδια το 2024 την πρώτη θέση κέρδισε το Παρίσι και ακολούθησαν η Ρώμη, η Βαρκελώνη, η Φλωρεντία και το Λονδίνο. Ενδιαφέρον έχει η λίστα με τους κορυφαίους αναδυόμενους προορισμούς, όπου στην κορυφή βρίσκεται η Ιαπωνία και ακολουθούν η Κροατία, η Ισλανδία, η Πορτογαλία και η Ανταρκτική.

Οι πέντε κυρίαρχες τάσεις που επιβάλλουν οι εύποροι τουρίστες το 2024
Η Έκθεση Luxe προσδιόρισε πέντε βασικές τάσεις που υπογραμμίζουν τον τρόπο με τον οποίο οι πλούσιοι τουρίστες του πλανήτη εδραιώνουν την επιρροή τους στην ταξιδιωτική αγορά του 2024.

Νέα Σύνορα: Αν και πολλοί συνεχίζουν να βρίσκουν καταφύγιο στους ήδη αγαπημένους τους προορισμούς, πολλοί έμπειροι ταξιδιώτες αποκλίνουν από τις συνηθισμένες ευρωπαϊκές επιλογές τους και θέλουν τα ταξιδέψουν σε εξωτικές τοποθεσίες και λιγότερο εξερευνημένες περιοχές. Ορμώμενοι από την επιθυμία να επισκεφτούν ένα μέρος που ονειρευόντουσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ή έναν προορισμό που είναι κάτω από το ραντάρ, αλλά ακόμη και η φιλοδοξία να είσαι «πρώτος» σε έναν προορισμό, οι ταξιδιώτες πολυτελείας ιντριγκάρονται από το ανεξερεύνητο. Ο πολιτιστικός πλούτος των αναδυόμενων ταξιδιωτικών προορισμών, όπως η Ιαπωνία και η Ισλανδία, είναι σίγουρα ιδανικός για όσους αναζητούν να ξεφύγουν από τον κανόνα.
Το πάρτι συνεχίζεται: Πολλά από τα ταξίδια που πραγματοποίησαν οι πλούσιοι ταξιδιώτες μετά την πανδημία αφορούσαν εορτασμούς και επετείους που είχαν αναβληθεί. Φαίνεται ότι αυτό συνεχίζεται και το 2024, με τα εορταστικά ταξίδια να βρίσκονται ψηλά στη λίστα των τάσεων για τα ταξίδια του χρόνου. Οι ταξιδιώτες αυτοί θέλουν να μοιράζονται τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής με την οικογένεια, ενώ αγαπούν και τα ταξίδια πολλών γενεών.
Τιμώντας τη Γη: Οι ακραίες καιρικές συνθήκες έχουν διαμορφώσει έναν ταξιδιώτη που γνωρίζει πολύ καλά το πόσο εύθραυστος είναι ο κόσμος μας και είναι πρόθυμος να τιμήσει το μεγαλείο του. Οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι δηλώνουν ότι οι πλούσιοι πελάτες τους πιέζουν για ταξίδια όπου θα γνωρίσουν τη φύση στην παρθένα της μορφή από φόβο ότι θα αλλοιωθεί ή θα γίνει απρόσιτη. Ελλάδα, Μαρόκο και Χαβάη είναι πρώτοι σε προτίμηση για τους ταξιδιώτες που θέλουν να υποστηρίξουν την οικονομία προορισμών που επηρεάστηκαν πρόσφατα από κάποια φυσική καταστροφή, βοηθώντας στην ανάκαμψή τους.
Μικρά πλοία, μεγάλες δυνατότητες: Με λιγότερο κόσμο, πιο οικεία περιβάλλοντα, μικρά σκάφη, η κρουαζιέρα είναι σε άνοδο λασνάροντας νέα κρουαζιερόπλοια. Οι ταξιδιώτες που αγαπούν την πολυτέλεια αναζητούν κάτι περισσότερο, όπως τις κρουαζιέρες σε ποτάμι για την χαλαρή ατμόσφαιρα, την εγγύτητα σε μεγάλες πόλεις και τα ευρείας εμβέλειας δρομολόγια. Οι δημοφιλείς διαδρομές περιλαμβάνουν τον ποταμό Δούναβη, τον ποταμό Μεκόνγκ και τον Νείλο. Η κρουαζιέρα περιπέτειας είναι επίσης τάση λόγω του ενδιαφέροντος που υπάρχει για την Αλάσκα και της εύκολης πρόσβασης. Η Ανταρκτική, είναι ο κορυφαίος προορισμός περιπέτειας του 2024. Οι ναυλώσεις ιδιωτικών γιοτ είναι μια αναδυόμενη κατηγορία για μικρές ομάδες φίλων ή οικογενειών.
Άνεση: Οι παρατεταμένοι περιορισμοί που έφερε η πανδημία και η ταλαιπωρία που έχουν τα αεροπορικά ταξίδια έχουν οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης για προσωποποιημένα, πιο εύκολα ταξίδια. Από αποκλειστικές εμπειρίες – ιδιωτικά τζετ, γιοτ και βίλες – έως κρατήσεις ξενοδοχείων μια μισή μέρα προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι έχουν κατάλυμα ταιριάζει στις ανάγκες τους, οι εύποροι ταξιδιώτες του σήμερα αναζητούν τη μέγιστη άνεση.
Οι Ολυμπιακοί αγώνες ωθούν το Παρίσι
Διαχρονικά δημοφιλής, η Ιταλία παραμένει ο παγκόσμιος αγαπημένος προορισμός, είτε για οικογένειες είτε για ταξίδι του μέλιτος. Η έκθεση του Virtuoso σημειώνει ότι η Κροατία και η Πορτογαλία είναι τα νέα ευρωπαϊκά φαβορί για όσους το θέλουν να αποφύγουν τα πλήθη στην Ιταλία και την Ελλάδα. Μία από τις τελευταίες χώρες που άνοιξε τα σύνορά της προς τον έξω κόσμο, η Ιαπωνία, με την εκλεπτυσμένη κουλτούρα και η περιζήτητη κουζίνα, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των αναδυόμενων προορισμών.

Οι ταξιδιώτες ανακαλύπτουν ξανά τη Νοτιοανατολική Ασία, με την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ να βρίσκονται στη λίστα πολλών το 2024. Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, καθώς και την φήμη του ως αγαπημένου προορισμού για τους καλοφαγάδες και τους φιλότεχνους, η Γαλλία ανέβηκε στην πρώτη πεντάδα σε τρεις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειακών ταξιδιών. Όσοι αναζητούν την περιπέτεια έλκονται από τη μαγεία από το βόρειο σέλας και το παρθένο μεγαλείο της Νορβηγίας, της Ισλανδίας, της Αλάσκας και της Ανταρκτικής.

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα στους κορυφαίους προορισμούς του 2024
Τη δεύτερη θέση ανάμεσα στα 24 ταξίδια που προτείνει για το 2024 στους εκλεκτούς ταξιδιώτες του το δίκτυο του Virtuoso, βρίσκεται η Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τα νέα ξενοδοχειακά θέρετρα και αλλά και τα στέκια παλιάς κοπής, τραβούν την προσοχή στην πιο δροσερή ακτογραμμή της ηπειρωτικής Ελλάδας.

«Γνωστοί Έλληνες συχνάζουν σε αυτή τη χερσόνησο ήδη από τη δεκαετία του 1950, αλλά δεν ήταν στο διεθνές ραντάρ μέχρι πριν από λίγα χρόνια, όταν το Four Seasons μεταμόρφωσε το Astir Palace Hotel Athens, στο οποίο κάποτε σύχναζαν άνθρωποι όπως οι Frank Sinatra και η Brigitte Bardot, σε ένα ελληνικό hot spot. Ακολούθησαν περισσότερα εξαιρετικά κομψά θέρετρα και τώρα οι ταξιδιώτες ανακαλύπτουν τη νησιώτικη κομψότητα μόλις 30 λεπτά από την Αθήνα», αναφέρει το άρθρο, ενώ γίνεται ιδιαίτερα μνεία στο ολοκαίνουριο One&Only Aesthesis, που άνοιξε πριν λίγες ημέρες στα Αστέρια Γλυφάδας.


Πηγή news247.gr - ΒΙΚΗ ΒΑΜΙΕΔΑΚΗ


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ