Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Σεισμός στην Κρήτη – Στήνονται σκηνές για 2.500 ανθρώπους που έμειναν άστεγοι – Καταστράφηκε ένα ολόκληρο χωριό

27/09/2021
51 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Στήνονται σκηνές για 2.500 ανθρώπους, μετά τα 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη και καθώς οι σεισμικές δονήσεις δεν έχουν τέλος.

Σκηνές για 2.500 ανθρώπους που συνιστάται να μείνουν εκτός σπιτιού, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το πρωί της Δευτέρας (27/09) αναμένεται να στηθούν, σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή.
Όπως είπε ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, θα στηθούν σκηνές που θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν 2.500 ανθρώπους, ώστε να εξυπηρετηθούν όλες οι οικογένειες και όλοι οι άνθρωποι που δεν πρέπει να μπουν στα σπίτια τους απόψε.
Ερωτηθείς για το διάστημα που θα μείνουν οι άνθρωποι στις σκηνές είπε ότι «κανείς δεν μπορεί να το πει, διότι πρώτοι πρέπει να μας το πουν οι επιστήμονες», ενώ παρατήρησε ότι δεν μπορούν να προεξοφλήσουν αν το σεισμικό φαινόμενο θα σταματήσει αύριο ή μεθαύριο.
Επίσης, τόνισε ότι η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ προσέθεσε ότι οι τραυματίες μέχρι στιγμής είναι 12 και όπως φαίνεται, δεν έχουν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ωστόσο, συμπλήρωσε, θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας τους.
«Ήρθαμε αμέσως στην περιοχή που υπέστη τη σεισμική δόνηση, την παρακολουθούμε. Ζήσατε κι εσείς εδώ ότι είχαμε δύο σεισμικές δονήσεις ενώ βρισκόμαστε εδώ και προσπαθούσαμε να συντονίσουμε όλες τις υπηρεσίες των τοπικών Αρχών. Φαίνεται ότι πρέπει να γίνει μια περιοδεία στη γύρω περιοχή, γιατί σε χωριά γύρω από το Αρκαλοχώρι τα προβλήματα είναι περισσότερα, γιατί τα σπίτια ήταν πιο παλιά, δεν είχαν ενταχθεί σε αντισεισμικό κώδικα» είπε ο ίδιος.
«Παρακολουθούμε με τους επιστήμονές μας τη σεισμική ακολουθία, υπάρχει συνεχής έλεγχος από την Ομάδα Σεισμικού Κινδύνου και μας ενημερώνει, γι' αυτό το φαινόμενο που είναι σε εξέλιξη. Δεν θέλω να υποκαταστήσω κανέναν επιστήμονα, δεν είναι δουλειά μου, γι' αυτό φέραμε και μαζί μας και τον κ. Λέκκα. Η προσπάθεια είναι να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο που θα μείνει εκτός σπιτιών. Θα προσφέρουμε στέγη και τροφή έτσι ώστε κανείς να μην βρεθεί σε δύσκολη θέση» είπε ακόμα, προσθέτοντας: «Πάνω απ' όλα οι ανθρώπινες ζωές».
Σημειώνεται ότι η σεισμική δραστηριότητα είναι έντονη στην περιοχή μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε, το πρωί, 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Άρβης στο Ηράκλειο και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως ο σεισμός άφησε πίσω του και έναν νεκρό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο Αρκαλοχώρι, μετά την κατάρρευση του ιερού ναού του Προφήτη Ηλία.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο νεκρός είναι ένας 62χρονος προσωπικός του φίλος, με τον οποίο πήγαιναν μαζί σχολείο, και εξέφρασε τη λύπη του για τις εξελίξεις.


https://sputniknews.gr/20210927/seismos-stin-kriti-stinontai-skines-gia-2500-anthropoys-18256261.html

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ