Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η βιομηχανία τροφίμων - Ελλείψεις σε πρώτες ύλες και εργατικά χέρια

10/06/2022
82 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική βιομηχανία τροφίμων ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ Ιωάννης Γιώτης. «Καμπανάκι» και από τους επικεφαλής της ΔΕΛΤΑ και της Vivartia. Ελλείψεις σε γάλα και εργατικά χέρια.

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική βιομηχανία τροφίμων, εν μέσω της ενεργειακής και γεωπολιτικής κρίσης, ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ Ιωάννης Γιώτης, ο οποίος έκανε λόγο για ελλείψεις σε πρώτες ύλες και αγαθά.

Στην πρώτη δια ζώσης, μετά από μια τριετία, γενική συνέλευση του Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, ο επικεφαλής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) είπε ότι λόγω της υφιστάμενης κατάστασης, «οι επιπτώσεις σε επίπεδο παραγωγής, μεταποίησης και αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών είναι πολλές, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται όχι απλά η ανάπτυξη αλλά η βιωσιμότητα του κλάδου μας».

Ο κ. Γιώτης έκανε λόγο για αυξημένα κόστη, για ελλείψεις σε πρώτες ύλες και αγαθά, για ασταθές περιβάλλον, ισχυρή αβεβαιότητα σε όλα τα επίπεδα και σημαντική μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών.

«Απαιτούνται παρεμβάσεις, στήριξη και πρόσβαση στη χρηματοδότηση» είπε ο κ. Γιώτης, απευθυνόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά, που παρίστατο στην ανοικτή εκδήλωση του Συνδέσμου.

«Ο κλάδος χρειάζεται συνέχιση της στήριξης των επιχειρήσεων, ενάντια στο αυξημένο ενεργειακό κόστος. Διευκόλυνση στην εισαγωγή α’ υλών με ταχύτερες διαδικασίες ελέγχου. Απεξάρτηση και εξεύρεση εναλλακτικών πηγών εφοδιασμού για ενέργεια και α’ ύλες. Μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα διατροφής, προώθηση των εξαγωγών, άμεση ενεργοποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου για τις επενδύσεις και διευκόλυνση στην απορρόφηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων», είπε ο επικεφαλής του ΣΕΒΤ. Για να συμπληρώσει, «οι καταναλωτές που αποτελούν τον κινητήριο μοχλό για τη βιομηχανία μας έχουν υποστεί ουσιαστική μείωση στην αγοραστική τους δύναμη ενώ οι αλλαγές στην καταναλωτική τους συμπεριφορά είναι σημαντικές και αναπόφευκτα επηρεάζουν τον κλάδο μας».

Από την πλευρά του, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ Χρήστος Τσόλκας, απευθυνόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων, σχετικά με την έλλειψη που καταγράφεται στις εισκομίσεις γάλακτος λόγω του αυξημένου κόστους στην κτηνοτροφία, προβλήματα που αντανακλώνται στις γαλακτοβιομηχανίες και στις τυροκομικές επιχειρήσεις. «Υπάρχει μείωση της παραγωγής γάλακτος, καθώς πολλοί κτηνοτρόφοι λόγω αυξημένου κόστους προτιμούν να οδηγούν κάποια ζώα σε σφαγή», είπε ο κ. Τσόλκας απευθυνόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με τον CEΟ της Vivartia Θανάση Παπανικολάου να συμπληρώνει ότι η ΔΕΛΤΑ ξεμένει από γάλα και η Μπάρμπα Στάθης από εργατικά χέρια.


euro2day.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ