Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Σημαντικές αλλαγές έφερε ο κορωνοϊός στις διακοπές των Γερμανών - Οι νέες τάσεις που διαμορφώνονται

28/07/2022
48 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε την συμπεριφορά κρατήσεων των Γερμανών.

Αυτό διαπιστώνει ο τουρ οπερέιτορ Dertour, με βάση την αξιολόγηση των κρατήσεων στον όμιλο (μάρκες Dertour, Jahn Reisen, ITS, Meiers Weltreisen και Travelix) έως τις 7 Ιουλίου 2022 και για την περίοδο ταξιδιού από 1 Ιουλίου έως 31 Σεπτεμβρίου 2022,. Τα στοιχεία συγκρίθηκαν με τις κρατήσεις για την ίδια περίοδο ταξιδιού το 2019 πριν από την πανδημία.

Ο Ingo Burmester, Διευθύνων Σύμβουλος της DER Touristik Central Europe, κάνει λόγο για μια «νέα κανονικότητα». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κρατήσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες είναι πολύ υψηλότερες από αυτές πριν από την πανδημία, όπως και οι πωλήσεις. Επειδή οι πελάτες του ομίλου λαχταρούσαν διακοπές και χαλάρωση, αποφάσισαν να "βάλουν" πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, επιλέγοντας καταλύματα υψηλών κατηγοριών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 73% των κρατήσεων αφορούν θέρετρα 4 και 5 αστέρων, με περισσότερες προσφορές all-inclusive. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2019 ήταν 60%.

Η εικόνα κρατήσεων των Γερμανών ανά κατηγορία ξενοδοχείου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dertour, είναι η ακόλουθη:

  • Περίπου το 25% επέλεξε ξενοδοχεία 3 αστέρων και κάτω, έναντι 40% το 2019 γι αυτές τις χαμηλές κατηγορίες.
  • Τα ξενοδοχεία 4 σστέρων έχουν φέτος μεγαλύτερη ζήτηση από ό,τι πριν από την κρίση: περισσότεροι από τους μισούς παραθεριστές πηγαίνουν σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, το 2019 ήταν  47%.
  • Η ζήτηση για καταλύματα 5 αστέρων έχει επίσης αυξηθεί σημαντικά: κάθε πέμπτος επισκέπτης κάνει διακοπές σε ένα θέρετρο πέντε αστέρων. Το 2019, το ποσοστό ήταν 13%. 

Ελκυστικό το all inclusive catering

Για να μπορέσουν να απολαύσουν τις διακοπές ξέγνοιαστοι, οι παραθεριστές καταφεύγουν ολοένα και περισσότερο σε all-inclusive catering. Αυτό το είδος διακοπών επέλεξαν το 2022 το 21% των παραθεριστών, έναντι 11% το 2019.

Αντίστοιχα μειώνονται τα ποσοστά για πρωινό και ημιδιατροφή. Το πρωινό εξακολουθεί να επιλέγεται από τους περισσότερους επισκέπτες (50%). Ωστόσο, το ποσοστό ήταν σημαντικά υψηλότερο το 2019, στο 56%. Σύμφωνα με το καλοκαιρινό βαρόμετρο του Dertour, το 16% των επισκεπτών επέλεξε ημιδιατροφή φέτος, σε σύγκριση με 23% το 2019. 

Τάση για μεγαλύτερης διάρκειας ταξίδια 

Σύμφωνα με την έρευνα, υπάρχει και τάση προς μεγαλύτερα ταξίδια. Οι κρατήσεις για περιηγήσεις στην πόλη είναι μεγαλύτερης διάρκειας αυτό το καλοκαίρι κατά ένα τρίτο σε σχέση με το 2019, ενώ οι διακοπές σε παραλιακά θέρετρα είναι αυξημένες σχεδόν κατά μια ημέρα,

Οι κορυφαίοι προορισμοί

Η Μεσόγειος είναι ο πρώτος προορισμός των Γερμανών αυτό το καλοκαίρι.

Η Ισπανία παραμένει ο κορυφαίος προορισμός για πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων. Η ζήτηση αυξήθηκε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες φέτος σε σύγκριση με το 2019. Η Τουρκία ήρθε δεύτερη με αύξηση 76%. Όπως και το 2019, η Ελλάδα (συν 17%) ήρθε στην τρίτη θέση, η Γερμανία (-35%) στην τέταρτη θέση και η Ιταλία με μείον 41% στην πέμπτη θέση.

Σύμφωνα με τον Sven Schikarsky, επικεφαλής προϊόντων στις μάρκες του ομίλου, η Γερμανία στην πραγματικότητα  πέφτει φέτος από την πρώτη 5άδα. Η Ιταλία ανεβαίνει στην τέταρτη θέση και η Αίγυπτος, με αύξηση κρατήσεων 15%, καταλαμβάνει την πέμπτη θέση. 

Η Γερμανία, πάντως, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους ταξιδιώτες της πόλης.

Από τους μακρινούς προορισμούς, πρώτη επιλογή των Γερμανών είναι οι ΗΠΑ, με δεύτερη τις Μαλδίβες.


tornosnews.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ