Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Στα 172 εκατομμύρια ευρώ το αναπτυξιακό πρόγραμμα Ν. Αιγαίου

05/06/2024
48 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Σε 172 εκατομμύρια ευρώ, ανέρχεται το ύψος του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τα νησιά της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το οποίο αναμένεται να «ανοίξει» το καλοκαίρι, όπως έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης, κος Γιώργος Χατζημάρκος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, υπογράμμισε, ότι πρόκειται για ένα σημαντικό πρόγραμμα και αυτό, γιατί πρόκειται για επιπλέον πόρους, που είναι, όπως είπε, καλοδεχούμενοι και χρήσιμοι, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί συμβολίζει την αναγνώριση της ανάγκης επιπλέον χρηματοδότησης στα νησιά μας, πέρα από όλα τα γνωστά χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζημάρκο, το ΦΕΚ έχει εκδοθεί και αυτή τη στιγμή, γίνεται η διοικητική διαδικασία για την έναρξή του, ενώ ετοιμάζονται οι προτάσεις για το τι θα χρηματοδοτηθεί, μέσα από αυτό.

Το πρόγραμμα, ανακοινώθηκε προ ημερών κατά την επίσκεψη στη Ρόδο του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κου Νίκου Παπαθανάση, ο οποίος έκανε γνωστό, ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, για να αποφασιστεί ο χρόνος και η διαδικασία υλοποίησης τού ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος, που θα αφορά αποκλειστικά τα νησιά.

Με την ευκαιρία, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην αξία των Ευρωεκλογών, και είπε, ότι δεν υπάρχει δραστηριότητα- έκφραση ζωής σε εμάς, που η Ευρώπη να μην είναι συμμέτοχη μέσω των πόρων που λαμβάνουμε από αυτήν.
«Αυτό από μόνο του, θα έπρεπε να είναι υπέρ αρκετό για να μας κινητοποιήσει όλους να ψηφίσουμε και να συμμετάσχουμε στη διαδικασία, ο καθένας με αυτό που πιστεύει ότι θα υπηρετήσει καλύτερα τα όνειρά του.

Με χρήματα της Ε.Ε. χτίζεται ένα δίχτυ προστασίας πάνω από την κοινωνία. Οι Ευρωεκλογές είναι χρήσιμες και κρίσιμες και όλοι μας πρέπει να πάρουμε μέρος, να πούμε τη γνώμη μας για την Ευρώπη, όπως την ονειρευόμαστε. Την Ευρώπη, που μας δίνει οξυγόνο, που την έχουμε ανάγκη και δεν είναι τέλεια. Δεν ζούμε σε τέλειο κόσμο και ούτε και εμείς είμαστε τέλειοι αλλά μέσα σε αυτό το περιβάλλον, δίνουμε τη μάχη να γίνουμε τέλειοι», ανέφερε ο κος Χατζημάρκος.


rodiaki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος
Ανώνυμος 06/06 - 09:13
να μας απαντήσει....
η κ. Έπαρχος να μας απαντήσει πόσα προορίζονται για την Κω ???

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ