Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Στην «αγκαλιά» της Αττικής γης η Φώφη Γεννηματά δίπλα στον πατέρα της

27/10/2021
32 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Η Ελλάδα αποχαιρέτισε τη Φώφη Γεννηματά, η οποία αναπαύεται πλέον στην αγκαλιά της αττικής γης. Η κηδεία της τελέστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Οκτωβρίου στη Μητρόπολη Αθηνών σε κλίμα οδύνης και βαθιάς συγκίνησης, ενώ ακολούθησε η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Το σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, η οποία παραδόθηκε στην οικογένειά της, και με τα λάβαρα του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, το φέρετρο της Φώφης Γεννηματά εναποτέθηκε εκεί όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς, υπό παρατεταμένο χειροκρότημα και υπό τους πυροβολισμούς του τιμητικού στρατιωτικού αγήματος.

Όλοι τη συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία, σε μία νεκρώσιμη πομπή που ξεκίνησε από τη Μητρόπολη και κατέληξε στο Α’ Νεκροταφείο, εκεί που ειπώθηκε το “ύστατο χαίρε” στη Φώφη Γεννηματά, που έφυγε από τη ζωή στις 25 Οκτωβρίου, στις 12.04 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν από το πρωί στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης όπου έγινε το λαϊκό προσκύνημα έως και την ταφή στο Α’ Νεκροταφείο ήταν συγκλονιστικές. Συντετριμμένος ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά και τα τρία παιδιά της. Οι καρδιές ράγισαν στους επικηδείους τους, όπου αποχαιρέτισαν τη μητέρα τους, φέρνοντας δάκρυα στα μάτια.

Μετά την τελετή ακολούθησε νεκρώσιμη πομπή  όπου ποτάμι ανθρώπων πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας. Μπροστά από τη Βουλή, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, η νεκρώσιμη πομπή πραγματοποίησε ολιγόλεπτη στάση όπου ακούστηκε παρατεταμένο χειροκρότημα.

Δάκρυα και συγκίνηση στο λαϊκό προσκύνημα

Νωρίτερα με βουβή συγκίνηση σύσσωμη η πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, η αξιωματική και ελάσσων αντιπολίτευση, στελέχη, μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και της ευρύτερης παράταξης και πολύς κόσμος απέτισαν από το πρωί φόρο τιμής στην Φώφη Γεννηματά στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών.

Ο κόσμος προσερχόταν στο λαϊκό προσκύνημα από νωρίς το πρωί, ενώ όσο περνούσε η ώρα πύκνωνε, προκειμένου να αποχαιρετήσει την Φώφη Γεννηματά, αφήνοντας ένα λουλούδι.

Δίπλα στο φέρετρο συνεχώς η αδελφή της – Η συγκινητική στιγμή

Από νωρίς το πρωί, οπότε και έφτασε η σορός της Φώφης Γεννηματά στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, δίπλα στο φέρετρο συνεχώς στέκεται η αδελφή της, Μαίρη, η οποία έχει χτυπηθεί από καρκίνο στο παρελθόν.

Σύμφωνα με το OPEN, η αδελφή της Φώφης Γεννηματά ζήτησε για μισή ώρα να παραμείνει μόνη της μέσα στο παρεκκλήσι. Ήταν μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές καθώς η ίδια θέλησε να «μιλήσει» στην αδελφή της για τελευταία φορά πριν την αποχαιρετήσει.

Στο μεταξύ όσο περνά η ώρα άνθρωποι κάθε ηλικίας προσέρχονται για να αφήσουν ένα λουλούδι και να πουν το δικό τους «αντίο» στην Φώφη Γεννηματά. Το κλίμα είναι φορτισμένο συγκινησιακά.

Με λευκά τριαντάφυλλα οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ στη Μητρόπολη

Πανελλήνια συγκίνηση για τη Φώφη Γεννηματά, στην οποία σήμερα συγγενείς, φίλοι, πολιτικοί, αλλά και απλός κόσμος λένε το «τελευταίο αντίο».

Στη Μητρόπολη Αθηνών έφτασε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ και συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά. Όλοι ήταν συγκινημένοι και κρατούσαν ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι.

Παύλος Χρηστίδης: Τα δάκρυα πάνω από το φέρετρο της Φώφης Γεννηματά

Ο Παύλος Χρηστίδης, “λύγισε” πάνω από το φέρετρο της Φώφης Γεννηματά. Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, ήταν για χρόνια στο πλευρό της Φώφης Γεννηματά και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Χθες,ο Παύλος Χρηστίδης σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου μίλησε για τη σχέση του με την Φώφη Γεννηματά και για τη στήριξη που του έδωσε.

“Η Φώφη Γεννηματά άνοιξε την αγκαλιά της σε όλους, ενσωμάτωσε νέους ανθρώπους, παλιότερους που την αμφισβητούσαν ή την αδίκησαν στο παρελθόν και πήγαινε πάντα με αυτό το υπέροχο χαμόγελο που είχε και έλαμπε στις ψυχές μας. Ήταν ο φάρος της αισιοδοξίας μας σε πάρα πολλά σκοτάδια, τα οποία αντιμετώπισε η παράταξη τα τελευταία χρόνια” περιέγραψε.

Η αξιοπρέπειά της, το ήθος της, η ζεστασιά της ήταν κάτι το οποίο σε εμάς που ήμασταν κοντά έβγαινε διαρκώς. Ήταν μια καταπληκτική οικοδέσποινα, ένας άνθρωπος που όταν καθόταν στο τραπέζι κοιτούσε πώς ο καθένας θα πάρει αυτό που του αναλογεί” πρόσθεσε.

“Ήταν μια γυναίκα πολύ αποφασιστική που μας έδειξε και μας έμαθε πώς είναι να μην κάνεις πίσω. Δύο ημέρες πριν μπει στο νοσοκομείο ήμασταν μαζί σε περιοδεία στη Ρόδο, όπου έκανε μια ομιλία 45 λεπτών, βγάζοντας όλο της το όραμα για το μέλλον της παράταξης και πώς μπορεί να γίνει πρωταγωνίστρια των εξελίξεων” είπε ο κ. Χρηστίδης.

Με ένα λευκό τριαντάφυλλο ο Αντώνης Σαμαράς

Με ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι προσήλθε στο λαϊκό προσκύνημα για την Φώφη Γεννηματά ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Γεωργία.

«Το να αποχαιρετήσω την Φώφη Γεννηματά μου είναι εξαιρετικά δύσκολο» είχε τονίζει σε δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην Πρωθυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πόσο κρίμα! Μερικές φορές δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσεις αυτό που νοιώθεις. Το να αποχαιρετήσω την Φώφη Γεννηματά, μια νέα γυναίκα, μητέρα, σύζυγο, συμπατριώτισσα κι άξια πολιτικό, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Η Φώφη έφυγε από τη ζωή όπως έζησε τη ζωή: έντιμη κι αγωνίστρια! Ο πολιτικός κόσμος είναι πιο φτωχός. Στους οικείους της εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Ήταν τιμή μου που γνώρισα και συνεργάστηκα με τον άνθρωπο και πολιτικό Φώφη Γεννηματά. Αιωνία της η μνήμη!»

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι η σορός της Φώφης Γεννηματά μεταφέρθηκε από το παρεκκλήσι στον ναό για τη νεκρώσιμη ακολουθία, εν μέσω βαθιάς συγκίνησης και χειροκροτημάτων από τον συγκεντρωμένο κόσμο, ενώ όπλα παρουσίασε τιμητικό άγημα και από τα τρία Όπλα.

 Σπαρακτικές στιγμές στη Μητρόπολη: Αγκάλιασε το φέρετρο ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά

Ο σύζυγος, της Φώφης Γεννηματά, Ανδρέας Τσούνης, με δάκρυα στα μάτια υποδέχθηκε το φέρετρο στην εκκλησία για την εξόδιο ακολουθία. Στο πλευρό του και τα τρία παιδιά, που μετά βίας συγκρατούσαν τα δάκρυά τους.

Μόλις το φέρετρο τοποθετήθηκε μπροστά τους, έπεσε πάνω του, ξεσπώντας σε κλάματα, ενώ χτύπησε το χέρι του. Σε μια χειρονομία που δείχνει το πόσο άδικος και πρόωρος ήταν ο χαμός της προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Συγκινημένη η Ντόρα Μπακογιάννη στη Μητρόπολη για το τελευταίο “αντίο” στη Φώφη Γεννηματά

Η Ντόρα Μπακογιάννη έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών μαζί με τα παιδιά της για να αποχαιρετήσει τη Φώφη Γεννηματά. Υποβασταζόμενη από τον γιο της, τον δήμαρχο Αθηνών, η Ντόρα Μπακογιάννη καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο που βρίσκεται έξω από τον ιερό ναό.

Η ίδια, πριν από λίγες ημέρες αποκάλυψε πως διαγνώστηκε με καρκίνο και συγκεκριμένα με πολλαπλό μυέλωμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

https://www.enikos.gr/society/stin-agkalia-tis-attikis-gis-dipla-ston-patera-tis-i-fofi-gennimata-foto-vinteo/1697065/

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ 27/10 - 21:37
Απώλεια
Μπρος το ανεπανόρθωτο τέλος της ζωής όλοι νοιωθουμε μικροί και ίσοι .είναι δυσαναπλήρωτο το κενό της μητρικής αγκάλιας για όσα παιδιά την χάσαμε. Ήταν μια υποδειγματική μητέρα και πιότερο θα λείψει στα παιδιά της.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ