Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Στην τελική φάση του διαγωνισμού για το πακέτο πώλησης 72 ξενοδοχείων της Intrum (και στην Κω)

27/07/2022
267 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Στην τελική φάση του διαγωνισμού πώλησης μπαίνει το πακέτο Tethys, με τα 72 ξενοδοχεία που ανήκουν σε 69 εταιρείες, το οποίο έχει βγάλει προς πώληση η εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων (servicer) Intrum Hellas.

Με βάση τον προγραμματισμό, την Παρασκευή 29 Ιουλίου (σ.σ. μετά από παρατάσεις) αναμένεται η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών από τους υποψήφιους επενδυτές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του euro2day.gr, η short list αποτελείται από το αμερικανικό fund Apollo, τον ισραηλινό όμιλο Brown, την Deutsche Bank, την κοινοπραξία του fund SMERC (σ.σ. συμφερόντων του Ν. Καραμούζη) με τον εφοπλιστή Αθ. Λασκαρίδη και τέλος, το κυπριακό fund Vel Investments του επιχειρηματία Κώστα Βελάνη. Το ποιοι και πόσοι θα καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές μένει να φανεί.

Το Tethys είναι το πρώτο πακέτο πώλησης ξενοδοχειακών μονάδων και η εξέλιξη του διαγωνισμού αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με δεδομένη την υπεραξία που προσφέρουν οι υπηρεσίες του τουριστικού προϊόντος στην ελληνική αγορά.

Το χαρτοφυλάκιο

Το Tethys αποτελείται από 72 ξενοδοχεία μεσαίας δυναμικότητας, τα οποία ανήκουν σε 69 επιχειρήσεις, με μη εξυπηρετούμενα δάνεια ονομαστικής αξίας στην περιοχή των 290 εκατ. ευρώ. Πρόκειται στην πλειονότητά τους για 4άστερες και 5άστερες ξενοδοχειακές μονάδες 4.000 κλινών που λειτουργούν σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Χαλκιδική, αλλά και στον ορεινό όγκο της χώρας.
Το 50% των δωματίων βρίσκεται σε ελληνικά νησιά (Κρήτη, Κέρκυρα, Μύκονος, Σκιάθος, Κως, Κουφονήσι κ.ά.). Το 40,3% της εκτιμώμενης αξίας των εξασφαλίσεων προέρχεται από παραθαλάσσιες ξενοδοχειακές μονάδες, το 8% από city hotels, το 3,6% από ορεινές ξενοδοχειακές μονάδες και το 31,3% από μη παραθαλάσσιες.

Με γεωγραφικά κριτήρια, την υψηλότερη αξία εξασφαλίσεων έχουν οι μονάδες της Βορείου Ελλάδος (74,7 εκατ. ευρώ), ακολουθούν αυτές στα νησιά του Αιγαίου (57,6 εκατ. ευρώ) και της Κρήτης (45,2 εκατ. ευρώ). Τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα προέρχονται από τις τιτλοποιήσεις Sunrise I (91,7 εκατ. ευρώ), Sunrise II (136,2 εκατ. ευρώ) και Vega II και ΙΙΙ (63,5 εκατ. ευρώ).


 Αναστασία Παπαϊωάννου -  euro2day.gr 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ