Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Στις 30 Νοεμβρίου η τελετή αναγόρευσης του Μηνά Αλεξιάδη σε επίτιμο διδάκτορα

22/11/2022
29 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Σε επίτιμο διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, θα αναγορευτεί ο ομότιμος καθηγητής κ. Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στις 6:30 το απόγευμα, στην αίθουσα «Κορνήλιος Καστοριάδης» του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το πρόγραμμα
18:30: Έναρξη τελετής
- Χαιρετισμός από την πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη 

- Χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, καθηγητή Πολύκαρπο Καραμούζη

- Παρουσίαση της προσωπικότητας και του έργου του τιμώμενου από τον αναπληρωτή καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Γεώργιο Κατσαδώρο
Αναγόρευση του τιμώμενου:

-Ανάγνωση και επίδοση του ψηφίσματος της συνέλευσης από τον κ. Καραμούζη

-Αναγόρευση-ανάγνωση και επίδοση κειμένου από την πρυτάνισσα 

-Επίδοση του επίτιμου Διδακτορικού τίτλου από τον κ. Καραμούζη.

-Θα ακολουθήσει ομιλία από τον ίδιο τον τιμώμενο καθηγητή κ. Αλεξιάδη, με θέμα: «Νεώτερη Λαογραφία: Δημοσιογραφικός λόγος και Αντι-Παροιμίες».

Η τελετή θα κλείσει με μία σύντομη αφιερωματική εκδήλωση με σκοπούς της Καρπάθου, σε μουσική επιμέλεια Ηλία Αναστασιάδη.

Ποιος είναι ο τιμώμενος
Ο Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης κατάγεται από τις Μενετές Καρπάθου και είναι Έλληνας ακαδημαϊκός και συγγραφέας.
Είναι ομότιμος καθηγητής Λαογραφίας στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επίτιμο μέλος (καθηγητής) του Τμήματος Κλασικής Φιλολογίας και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου και επίτιμος διδάκτωρ της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Είναι, επίσης, Άρχων Υπομνηματογράφος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου και Άρχων Χαρτουλάριος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής.

Σπουδές
Ο Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης σπούδασε Μεσαιωνική και Νεώτερη Ελληνική Φιλολογία και Λαογραφία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, απ’ όπου αποφοίτησε το 1972 με βαθμό «Άριστα». Σε όλη τη διάρκεια των σπουδών του, λόγω εξαιρέτου επιδόσεως, ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Μετά τη στρατιωτική του θητεία (1973-1975) διορίστηκε καθηγητής στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καρπάθου (1975-1977). Το 1982 αναγορεύτηκε διδάκτωρ Λαογραφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με βαθμό «Άριστα».

Έκανε συμπληρωματικές σπουδές Κοινωνικής και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας, Εθνογραφίας και Λαογραφίας στο University College και στο London School of Economics του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (1982-1983 και 1989-1990). Γνωρίζει άριστα την αγγλική γλώσσα (Το 1976 πήρε πτυχίο Proficiency).


rodiaki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ