Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Στο εδώλιο ξανά οι κατηγορούμενοι για την τραγωδία στο Μάτι

08/05/2024
45 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Στο εδώλιο οδηγούνται ξανά οι κατηγορούμενοι για την τραγωδία στο Μάτι καθώς ο εισαγγελέας εφετών Σπύρος Παππάς άσκησε έφεση για τις αθωώσεις, τις ποινές, τα ελαφρυντικά και τη μετατροπή της ποινής σε χρηματική, αφήνοντας εκτός τον κατηγορούμενο που έβαλε τη φωτιά στον οποίο επιβλήθηκε ποινή 3 χρόνων αφού νομικά δεν μπορούσε να ασκηθεί έφεση.

Μετά την άσκηση έφεσης η υπόθεση θα εξεταστεί από το μηδέν σε δεύτερο βαθμό αφού όλοι οι κατηγορούμενοι επιστρέφουν στο εδώλιο.

Η πρόεδρος του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου έχει απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις της προκειμένου να καθαρογραφεί η πρωτόδικη απόφαση και να ξεκινήσει το εφετείο, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος παραγραφής, αφού αν ως το 2026 δεν έχει εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση τα αδικήματα παραγράφονται. 

Υπενθυμίζεται ότι μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης για την τραγωδία στο Μάτι παρενέβη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη ζητώντας συνολική επανεξέταση της απόφασης.


Η δικαστική απόφαση που εξεδόθη 6 χρόνια μετά την τραγωδία με τους 104 νεκρούς και τους 32 εγκαυματίες στο Μάτι είχε πυροδοτήσει θύελλα πολιτικών, κοινωνικών αλλά και δικαστικών αντιδράσεων. Μετά την πρωτοφανή – για τα δεδομένα μιας εθνικής τραγωδίας - καθυστέρηση στην εκδίκαση της υπόθεσης, ενοχοι κρίθηκαν έξι κατηγορούμενοι, ενώ αθωώθηκαν όλοι οι υπόλοιποι.

Ειδικότερα, ένοχους έκριναν τους Σωτήρη Τερζούδη, τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη από αμέλεια για την εκτροπή ελικοπτέρου) Βασίλη Ματθαιόπουλο, τότε υπαρχηγό (ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο 9 ανθρώπων στη θάλασσα), Ιωάννη Φωστιέρη, τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ (ανθρωποκτονία από αμέλεια) Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπων, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων), Χαράλαμπο Χιώνη, τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπων, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων) και Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, κάτοικο από την αυλή του οποίου ξεκίνησε η φωτιά.


capital.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ