Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Στροφή των Άγγλων τουριστών στα πακέτα διακοπών

15/04/2023
107 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Η τάση που παρατηρήθηκε στα ταξίδια κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η οποία αφορούσε τη στροφή των ταξιδιωτών στα οργανωμένα πακέτα διακοπών τα οποία διασφάλιζαν τα χρήματα αλλά και την ομαλή ροή του ταξιδιού των καταναλωτών, φαίνεται ότι μετά το ξεθώριασμα του COVID εντάθηκε.

Σύμφωνα με ανάλυση δεδομένων της Cardlytics στις δαπάνες 24 εκατ. τραπεζικών λογαριασμών των καταναλωτών στο Ην. Βασίλειο, οι κρατήσεις πακέτων διακοπών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, παρουσιάζουν αύξηση που ξεπερνά το ένα τέταρτο (27%) σε ετήσια βάση, με τη μέση αξία συναλλαγών να παρουσιάζει αύξηση 7%.

Την ίδια ώρα, το σύνολο των συναλλαγών αυτών αυξήθηκε κατά 40% σε σχέση με το 2020.

Η συνολική δαπάνη για πτήσεις και διακοπές εκτοξεύθηκε κατά 27% κατά το πρώτο τρίμηνο, και πλέον καταγράφει αύξηση 40% σε σύγκριση με τα προπανδημικά επίπεδα.

Ωστόσο, τα δεδομένα του πρώτου τριμήνου του 2023 αποτυπώνουν τις προσπάθειες των καταναλωτών να διαχειριστούν τις δαπάνες τους με πιο συνετό τρόπο λόγω της κρίσης κόστους ζωής και των πιέσεων που ασκεί στα νοικοκυριά ο πληθωρισμός, με τον αριθμό των ταξιδιωτών που καταφεύγουν στις εκπτώσεις και τις προσφορές για αγορές ταξιδιωτικών υπηρεσιών να παρουσιάζει αύξηση 79% σε ετήσια βάση.

Την ώρα που η συνολική καταναλωτική δαπάνη αυξάνεται, ανεβαίνει και η μέση αξία συναλλαγών σε χαμηλότερους ρυθμούς από τον πληθωρισμό, ενδεικτικό της στροφής σε πιο οικονομικές επιλογές.

Οι δαπάνες σε αερομεταφορείς χαμηλού κόστους, για παράδειγμα, παρουσίασαν ισχυρότερη αύξηση από την υπόλοιπη βιομηχανία (42% έναντι 29% στους υπόλοιπους αερομεταφορείς).

Άλλη τάση που κατέγραψε η Cardlytics είναι η αποφυγή των αγορών μέσω ιστοσελίδων σύγκρισης τιμών, οι οποίες, σύμφωνα με τα στοιχεία της ανάλυσης, μειώθηκαν κατά 12% το 2022. Ενώ οι σελίδες αυτές κατέγραψαν μικρή ανάκαμψη κατά το α’ τρίμηνο του 2021, οι συναλλαγές παρέμειναν μειωμένες κατά 2% έναντι των προπανδημικών επιπέδων.


tornosnews.gr



Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ