Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Σχολεία: Τι θα ισχύσει τελικά με τα self test και τις μάσκες

20/04/2022
113 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Χωρίς τη διενέργεια self test θα ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά καθώς μετά την επιστροφή στα σχολεία τις διακοπές του Πάσχα, οι μαθητές και οι δάσκαλοι, δεν θα υποβάλλονται στον τακτικό έλεγχο όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. «Όταν επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο μετά τις διακοπές του Πάσχα δεν θα υποχρεούνται πια σε τακτικό έλεγχος με self test, παρά μόνο στα παιδιά με συμπτώματα» ανακοίνωσε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου.

Συγκεκριμένα, η κ. Παπαευαγγέλου εξήγησε πως τα self test δεν θα σταματήσουν εντελώς αλλά θα γίνονται μόνο σε όσους μαθητές παρουσιάζουν συμπτώματα. «Όταν επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο μετά τις διακοπές του Πάσχα δεν θα υπάρχει πια έλεγχος με self test, παρά μόνο στα παιδιά με συμπτώματα» είπε.

Ανέφερε πως σε περίπτωση κρούσματος, η ιχνηλάτηση θα γίνεται κανονικά και άρα τα παιδιά στην τάξη θα υποβάλλονται σε testing. «Η ιχνηλάτηση στα σχολεία θα συνεχίσει να ισχύει. Όταν υπάρχει ένα παιδί με κορονοϊό θα υπάρχει έλεγχος στους υπόλοιπους μαθητές κατά την πρώτη και την τέταρτη μέρα μέρα από την διάγνωση των κρουσμάτων».

Διευκρίνισε πως τα self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σε περίπτωση κρούσματος θα είναι δωρεάν, ενώ πλέον θα είναι στοχευμένος σε όσα παιδιά έχουν συμπτώματα.

Οι γονείς πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένοι, τόνισε. Αν τα παιδιά εμφανίζουν ίωση να κρατούν τα παιδιά σπίτι και να ενημερώνουν τον γιατρό τους. Το παιδί θα επιστρέφει σχολείο μετά από 24 ώρες μετά την υποχώρηση του πυρετού.


Συνεχίζει ωστόσο να είναι απαραίτητη η συστηματική χρήση μάσκας στις αίθουσες όπως και το μέτρο με τα ανοικτά παράθυρα για τον καλύτερο αερισμό, κάτι στο οποίο άλλωστε πλέον βοηθά και ο καλός καιρός. «Η ιχνηλάτηση στα σχολεία θα συνεχίσει να ισχύει. Όταν υπάρχει ένα παιδί έχει κορονοϊό θα υπάρχει έλεγχος στους υπόλοιπους μαθητές κατά την πρώτη και την τέταρτη μέρα μέρα από την διάγνωση των κρουσμάτων», ανέφερε εξηγώντας πως αν υπάρχει κρούσμα σε τάξη τότε θα ελέγχονται όλοι οι μαθητές, δύο φορές, τη δεύτερη και την τέταρτη ημέρα..


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ