Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Σχολεία: Σε ισχύ αυστηρότερα μέτρα για κατοχή και χρήση κινητών τηλεφώνων

15/05/2024
55 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Ποινές ισχύουν για όσους κατέχουν και χρησιμοποιουν κινητά τηλέφωνα στα σχολεία.

Οι εκπαιδευτικοί μιλούν για εξάρτηση πολλών παιδιών και εφήβων από τα κινητά τους σε σημείο που καμιά ποινή δεν φαίνεται πως μπορεί να την σταματήσει.

Το νέο ποινολόγιο πάντως απαγορεύει όχι μόνο τη χρήση αλλά και την κατοχή κινητών σε όλους τους χώρους του σχολείου.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιος μαθητής μαγνητοφωνεί, φωτογραφίζει ή βιντεοσκοπεί εκπαιδευτικούς ή συμμαθητές του η διεύθυνση του σχολείου υποχρεούται να επέμβει άμεσα για να το σταματήσει και να ενημερώσει τους γονείς για το περιστατικό.

Αν αξιολογηθεί ως σοβαρό μπορεί να επιβάλλει αποβολή έως και 3 μέρες και αν το θέμα φθάσει στο σύλλογο διδασκόντων η αποβολή από τα μαθήματα μπορεί να φθάσει ως και τις 5 ημέρες.

Ο σύλλογος διδασκόντων θα κληθεί να αποφασίσει και για αλλαγή σχολείου μαθητριών η μαθητών που θα βρεθούν να έχουν καταγράψει ιδιαιτέρως ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Είναι ενδεικτικό ότι περισσότερα από 150 περιστατικά σχολικού εκφοβισμού έχουν ήδη αναφερθεί στην πλατφόρμα «stop bullying» του υπουργείου Παιδείας στον ένα μήνα λειτουργίας της και αρκετά από αυτά ήταν καταγεγραμμένα σε οθόνες κινητών τηλεφώνων.


dimokratiki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Γονείς
Γονείς 15/05 - 17:20
Εκπαιδευση
Μόνο τα τηλέφωνα σας πειράζουν ο εξευτελισμός των κοριτσιών με τα σορτς και τα μπουστάκια σαν ημίγυμνες καμπαρεζουδες στα Γυμνάσια και Σχολεία δεν σαν ενοχλεί; Καμία σοβαρότητα και ευπρέπεια στην εμφάνηση τους.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ