Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Συγκλόνισε η κατάθεση στη Βουλή μητέρας θύματος για τα Τέμπη!

24/01/2024
155 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Σε φορτισμένο κλίμα ήταν η σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το δυστύχημα των Τεμπών με την μητέρα της Μάρθης Ψαροπούλου, που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα, να καταθέτει ως μάρτυρας προκαλώντας την συγκίνηση των μελών.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων για τα θύματα της τραγωδίας, Μαρία Καρυστιανού είπε: «Με βλέπετε εδώ μόνη μου αλλά δεν είμαι. Φανταστείτε 57 ανθρώπους δίπλα μου και τις οικογένειες τους. 180 τραυματίες δίπλα μου».

Η μάρτυρας που έχασε στα Τέμπη την κόρη της συνέχισε λέγοντας: «Είναι τόσο απροκάλυπτες οι παραβάσεις και οι παραλήψεις που δεν χρειαζόταν η Εξεταστική. Έπρεπε από τις 10 πρώτες μέρες να μπούνε φυλακή και ερχόμαστε ένα χρόνο μετά να δούμε αν υπάρχουν ευθύνες», ενώ μίλησε για ένα «κρατικό έγκλημα και προσπάθεια συγκάλυψης και υποβίβασης των ευθυνών».

«Σε αυτό το έγκλημα, που έχασαν την ζωή τους 57 άνθρωποι η απόδοση ευθύνης είναι μονόδρομος, ελπίζω αυτή να έρθει μέσω της δικαιοσύνης», είπε.

Πού απέδωσε ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών η μητέρα θύματος

Η κ. Καρυστιανού αναφέρθηκε και στον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή λέγοντας: «Εσείς την συντηρείτε την ασυλία. Είναι συνάδελφός σας, αλλά δεν μπορείτε να προασπίζεστε το κακό. Θα θέλατε εγώ στο γιατρό που έκανε κακό στο παιδί σας να πάω και να τον στηρίξω;» ενώ αναρωτήθηκε: «είναι αλλιώτικοι οι νόμοι για τους πολίτες; Είναι αλλιώτικοι για τους υπουργούς; Τι γίνεται τελικά σε αυτό το κράτος;».

Παράλληλα ανέφερε ότι αλλοιώθηκε ο χώρος του δυστυχήματος, με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμα στοιχεία.

Μάλιστα κατέθεσε ότι οι δικαστικοί που ερευνούσαν το δυστύχημα δεν είχαν πάει στην περιοχή. «Θεωρώ ότι γινόταν μία παράνομη μεταφορά. Και γι’ αυτό έγινε αλλοίωση του τόπου του συμβάντος», ανέφερε κάνοντας λόγο για συγκάλυψη και κενά στην έρευνα.

Η κ. Καρυστιανού, απαντώντας στις ερωτήσεις των μελών της επιτροπής, απέδωσε ευθύνες στον πρωθυπουργό, στους υπουργούς, στην Hellenic Τrain και στην ΡΑΣ.

Κατέθεσε ακόμη ότι υπάρχουν αγνοούμενοι και υποστήριξε οτι οι παροχές της κυβέρνησης στους συγγενείς κινούνται στην φιλοσοφία του να μην μιλάς.


athensvoice.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
ΧΒ
ΧΒ 25/01 - 10:41
Τεμπη
Να παίζουν τη κατάθεση της μητέρας όλα τα μέσα και συνέχεια!!!! ΝΤΡΟΠΗ....χάθηκαν τόσες ψυχές... Ακόμα κλαίμε!!!! Δικαιοσύνη ΤΏΡΑ!!!!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ