Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Συμπαράσταση από το Εργ. Κέντρο ΒΣΔ στους εργαζόμενους του ΕΟΔΥ

27/06/2024
29 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Το ΕΚΒΣΔ εκφράζει την συμπαράσταση του στους συμβασιούχους εργαζόμενους του ΕΟΔΥ που βρίσκονται σε διήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις. Ταυτόχρονα απολύονται δεκάδες εργαζόμενοι της καθαριότητας στο ΨΝΘ, καθώς αναλαμβάνει εργολάβος την καθαριότητα.

Εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Philosπου βρίσκονται ήδη έως και 7 χρόνια στην πρώτη γραμμή της μάχης της υγειονομικής περίθαλψης των προσφύγων και μεταναστών, που καλύπτουν τις τεράστιες ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης στα camps, αλλά και σε νοσοκομεία, που λάμβαναν υποσχέσεις παράτασης των συμβάσεων τους που έληγαν αρχικά στις 31 Ιουλίου, έμαθαν με ένα mail ότι απολύονται άρον άρον ένα μήνα νωρίτερα, και μάλιστα εν αναμονή της αύξησης των μεταναστευτικών ροών τους καλοκαιρινούς μήνες!

Αναπάντητο παραμένει το κρίσιμο ερώτημα, πως θα καλύπτονται οι μεγάλες ανάγκες των μεταναστών και των προσφύγων από 01/07 και μετά;! Κάτι που αντικειμενικά δημιουργεί μια κρίσιμη και επικίνδυνη κατάσταση στις τοπικές κοινωνίες, όπως της Κω και της Λέρου!

Αντί να ενισχυθεί η υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων και μεταναστών και να καλυφθούν τα κενά, με ευθύνη των αρμόδιων υπουργείων, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου συμφώνησε με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης το πρόγραμμα «Ιπποκράτης», με το οποίο τελικά η κυβέρνηση θα ξεπουλήσει την υγεία των μεταναστών και προσφύγων σε ιδιωτικά μεγαθήρια της υγείας και σε ΜΚΟ!

Πετάνε στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους με τεράστια εμπειρία, χωρίς να διασφαλίζουν καμία θέση εργασίας – όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν – και χωρίς να προβλέπουν στο νέο πρόγραμμα μία σειρά ειδικότητες, όπως π.χ. διερμηνείς. 

Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες μετανάστευσης και ασύλου έχουν καταγγείλει στο παρελθόν επανειλημμένα ότι με το πρόσχημα ότι το προσφυγικό μεταναστευτικό ζήτημα είναι κάτι «προσωρινό», όπως θέλουν να μας πείσουν, όλες οι υπηρεσίες τελικά στελεχώνονται από συμβασιούχους και εργαζόμενους με διάφορες μορφές ελαστικών σχέσεων εργασίας, οι οποίοι παραμένουν για χρόνια σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συμβασιούχους εργαζόμενους του ΕΟΔΥ, οι οποίοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις στις 26 και 27 Ιουνίου. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους  για δουλειά και δωρεάν δημόσια υγεία για όλους, καθώς και την πανελλαδική κινητοποίηση που διοργανώνουν την Πέμπτη στις 12:00, στο Υπουργείο Υγείας.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ