Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Συντάξεις χηρείας: Κόβονται κατά 50% - Οι συνταξιούχοι θα επιστρέψουν και αναδρομικά ποσά

24/05/2024
382 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Στα κάγκελα βρίσκονται για μία ακόμα φορά οι συνταξιούχοι που είδαν τις συντάξεις τους όλα αυτά τα χρόνια να ισοπεδώνονται και που τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα ακόμα «μαχαίρι» στις αποδοχές τους. 

Η κυβέρνηση μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου θα προχωρήσει στη μείωση κατά 50% στις συντάξεις χηρείας προκαλώντας ακόμα ένα σοκ στους συνταξιούχους.

Όπως επισημαίνει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) η μνημονιακή διάταξη έχει εφαρμοστεί μέχρι στιγμής μόνο για δικαιούχους που προέρχονται από το δημόσιο τομέα και τον ΟΓΑ αλλά, πλέον, ήρθε η ώρα και για την περικοπή κατά 50% και των συντάξεων του ιδιωτικού τομέα.


Το ΕΝΔΙΣΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνει «είναι δεκάδες χιλιάδες οι δικαιούχοι που θα τύχουν νέων περικοπών στις συντάξεις χηρείας που λαμβάνουν, ενώ θα κληθούν να επιστρέψουν και αναδρομικά ποσά προς τα Δημόσια Ταμεία, καθώς το μέτρο θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί από τον Οκτώβριο του 2020».

Πρόκειται για ένα άδικο μέτρο που κακώς εφαρμόστηκε σε χιλιάδες συνταξιούχους στο δημόσιο και στον ΟΓΑ, σημειώνει το ΕΝΔΙΣΥ και επισημαίνει ότι η κυβέρνηση οφείλει να επιστρέψει τα χρήματα πίσω και το μέτρο δεν πρέπει να το επεκτείνει και στον ιδιωτικό τομέα.

Οι συνταξιούχοι καλούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη να μην εφαρμοστεί η νομοθεσία που περικόπτει στο μισό τις συντάξεις χηρείας εξ ιδίου δικαιώματος και για δικαιούχους που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα και παράλληλα ζητούν από το υπουργείο Εργασίας νομοθετική ρύθμιση «ώστε να παραμείνει η καταβολή των συντάξεων χηρείας στο 70% των αρχικών ποσών, εφ’ όρου ζωής του κάθε δικαιούχου».

Το ΕΝΔΙΣΥ υπενθυμίζει ότι το συγκεκριμένο μέτρο, θεσμοθετήθηκε το 2016, εν μέσω Μνημονίων και βαθιάς οικονομικής κρίσης, επισημαίνοντας ότι βρισκόμαστε στο 2024 με την Ελλάδα να καταγράφει ρυθμούς ανάπτυξης. 

«Επιτέλους, ας αναλογιστεί η Κυβέρνηση από ποιους συνταξιούχους επιδιώκει να υφαρπάξει ένα μέρος του εισοδήματός τους! Από εκείνους που διαβιούν μόνοι και έχουν απόλυτη ανάγκη την οικονομική ενίσχυση», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι συνταξιούχοι.


avgi.gr

 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
Νέμεσις
Νέμεσις 26/05 - 10:27
Μην αναπαράγετε τα ψέματα της αυγής
Οι δικαιούχοι συντάξεων χηρείας μετά την τριετία – σύμφωνα με τον νόμο – θα χάνουν τη μισή παροχή σε περίπτωση ανάληψης εργασίας ή συνταξιοδότησης (από το 70% της σύνταξης του άμεσα ασφαλισμένου στο 35%).
miranta
miranta 25/05 - 06:52
Βασικα
Μην είστε κουτοί.Ψηφίστε τον Βελόπουλο που θα δώσει 3000-4000 σύνταξη.Κορόιδα είστε;
Ανώνυμος
Ανώνυμος 25/05 - 00:10
Μπράβο
Ξαναψηφιστε τους

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ