Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Συζητήσεις για την μείωση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων και των Σούπερ Μάρκετ λόγω ενεργειακής κρίσης

05/10/2022
136 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Η μείωση λειτουργίας κατά 2 ώρες ισοδυναμεί με πτώση 50% της κατανάλωσης ενέργειας για αυτές τις ώρες ή 5-7,5% του συνολικού ημερήσιου κόστους στα σούπερ μάρκετ. Η πρόταση του Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Τι δήλωσε στο Euro2day.gr ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Το ενδεχόμενο μείωσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, σε μια προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας, εξετάζει η κυβέρνηση όπως επιβεβαιώνει στο Euro2day.gr ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Το αν τελικά θα γίνει πράξη το μέτρο και σε τι εύρος, αυτό θα αποσαφηνιστεί μετά τις συναντήσεις που θα έχει ο υπουργός με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων που θα επηρεαστούν από ένα τέτοιο μέτρο.

Το Euro2day.gr σε επικοινωνία που είχε νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης, έθεσε αυτό το ερώτημα σε εκπροσώπους σούπερ μάρκετ, οι οποίοι υποστήριξαν ότι αν το μέτρο είναι οριζόντιο «θα βοηθούσε λίγο» είπαν.

Η μείωση της λειτουργίας των καταστημάτων κατά 2 ώρες ημερησίως ισοδυναμεί με μείωση κατά 50% της κατανάλωσης ενέργειας για αυτές τις ώρες ή 5-7,5% του συνολικού ημερήσιου κόστους στα σούπερ μάρκετ, εκτιμούν στελέχη του οργανωμένου λιανεμπορίου.

Η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης 

Νωρίτερα μειωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τις απογευματινές/βραδινές ώρες, λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την ενεργειακή κρίση, πρότεινε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Συγκεκριμένα, προτείνει από τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου το ωράριο λειτουργίας να διαμορφωθεί ως εξής:

  • Δευτέρα: 10:00 έως 16:00
  • Τρίτη: 10:00 έως 19:00
  • Τετάρτη: 10:00 έως 16:00
  • Πέμπτη: 10:00 έως 19:00
  • Παρασκευή: 10:00 έως 19:00
  • Σάββατο: 10:00 έως 16:00


euro2day.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ