Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια θα πρέπει να ενισχυθούν

17/01/2024
163 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Την οικονομική ενίσχυση των τουριστικών καταλυμάτων του νησιού της Ρόδου ζητά με επιστολή της στους αρμόδιους υπουργούς, η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Δωδεκανήσου «ΕΣΤΙΑ».

Στην επιστολή ειδικότερα, η ομοσπονδία αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι,
Με τον ν. 5079, ο οποίος δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α 215/22-12-2023 «Οργανωτικές και διαδικαστικές διατάξεις για την ανάπτυξη, παρεμβάσεις για την ενίσχυση της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης και άλλες επείγουσες διατάξεις», μεταξύ των διατάξεων προβλέπεται χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για την τουριστική στήριξη της νήσου Ρόδου συνεπεία των καταστροφικών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν τον Ιούλιο του 2023.

Συγκεκριμένα, στα φυσικά πρόσωπα που διέμεναν σε ξενοδοχεία που εκκενώθηκαν κατά την εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών στη νήσο Ρόδο τον Ιούλιο 2023 παρέχεται οικονομική διευκόλυνση για διαμονή 7 ημερών, σε ξενοδοχεία της νήσου Ρόδου, κατά τα χρονικά διαστήματα από 15 Μαρτίου 2024 έως 15 Μαΐου 2024 ή από 1 Οκτωβρίου 2024 έως 15 Νοεμβρίου 2024.

Σίγουρα το εν λόγω μέτρο είναι θετικό τόσο για τους επισκέπτες που ταλαιπωρήθηκαν την περίοδο των διακοπών τους όσο και για τις μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, οι οποίες λειτουργούν τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.

Ωστόσο, αν και αναμένεται η Υπουργική Απόφαση που θα ορίσει τις λεπτομέρειες εφαρμογής του, θεωρούσαμε ότι θα ήταν ένα μέτρο για τη γενικότερη στήριξη του Τουρισμού στη Ρόδο και ότι η οικονομική ενίσχυση θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε όλα τα τουριστικά καταλύματα του νησιού συμπεριλαμβανομένων των θερινών μηνών, καθώς η πλειοψηφία τους είναι εποχικής λειτουργίας.

Οι πυρκαγιές του Ιουλίου 2023 επέφεραν τεράστια οικονομική ζημία χιλιάδων ευρώ σε όλα τα τουριστικά καταλύματα του νησιού, και όχι μόνο σε όσα επλήγησαν άμεσα, λόγω των ακυρώσεων που ακολούθησαν και μη έχοντας τη δυνατότητα να αναπληρώσουν τις ακυρωμένες αυτές κρατήσεις άλλη χρονική περίοδο.

Δεδομένου λοιπόν ότι οι πυρκαγιές δεν έπληξαν μόνο τα καταλύματα που υπέστησαν υλικές ζημιές ή εκκενώθηκαν κατά την εκδήλωσή τους, και δεδομένου ότι όσα μέτρα έχει λάβει έως σήμερα η κυβέρνηση αφορούν μόνο αυτά, ζητάμε:

• τη δημιουργία και χορήγηση μιας διευρυμένης οικονομικής ενίσχυσης σε μορφή voucher, η οποία θα μπορεί να αξιοποιηθεί σε όλα τα τουριστικά καταλύματα του νησιού από τον μήνα Μάιο έως τον μήνα Οκτώβριο.

• την ένταξη της Ρόδου στις πληγείσες περιοχές με μεγαλύτερο ποσοστό επιδότησης και στα επόμενα προγράμματα ΕΣΠΑ που θα προκηρυχθούν εντός του έτους 2024.

Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος
Τοκούζης Παναγιώτης».

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ