Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Τα μέτρα Μητσοτάκη για οικογένεια, νέους και στέγη - Τι ανακοίνωσε για Airbnb, Youth Pass και "Σπίτι μου"

16/09/2023
992 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Διπλασιάζεται ο ο προϋπολογισμός για το "Σπίτι μου" - 150 ευρώ το Youth Pass - Τι θα ισχύσει στη φορολόγηση των Airbnb.

Μέτρα για την οικογένεια, τους νέους και τη στέγη ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Οι εξαγγελίες του αφορούσαν τα Airbnb, το Youth Pass και το πρόγραμμα "Σπίτι μου". Συγκεκριμένα:

- Το εισόδημα από βραχυχρόνια μίσθωση 3 ή περισσότερων ακινήτων από τον Ιανουάριο θα υπόκειται σε ΦΠΑ και στα τέλη που ισχύουν για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

- Καταβολή του "Youth Pass", 150 ευρώ σε 200.000 18άρηδες και 19άρηδες

- Διπλασιάζεται ο προϋπολογισμός του προγράμματος "Σπίτι Μου" για πολίτες 25-39 ετών. Έχουν εγκριθεί ήδη 4.700 χαμηλότοκα δάνεια. Στόχος να αποκτήσουν σπίτι συνολικά 10.000 νέοι. Με τις παράλληλες δράσεις για τη στέγη, να ευνοηθούν τελικά 150.000 πολίτες.

"Νέα συμφωνία αλήθειας"


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στα μεγάλα έργα στη Θεσσαλονίκη, με ξεχωριστή αναφορά στο Μετρό και στην επέκτασή του αλλά και στο flyover.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο πλαίσιο στα εργασιακά χωρίς, όπως τόνισε, να αμφισβητείται ούτε το οκτάωρο, ούτε η ανάπαυση των 11 ωρών.

Για το κράτος στάθηκε ιδιαίτερα σε υποσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που καθιερώνει δείκτες απόδοσης για τους ΟΤΑ.

"Ζητούμε περισσότερη λογοδοσία και στον πολίτη και στην κεντρική διοίκηση", πρόσθεσε. "Όλα αυτά πρέπει να γίνουν. Αποτελούν εθνικό μονόδρομο", υπογράμμισε. "Η μεταρρύθμιση και η νομιμότητα παντού είναι η νέα συμφωνία αλήθειας που πρέπει να υπογράψουμε", τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης κλείνοντας ανέφερε λόγια του Γιώργου Σεφέρη και σημείωσε: "Με πίστη στον εαυτό μας να βαδίσουμε στο μέλλον, να το κερδίσουμε, και να είστε σίγουροι θα το κερδίσουμε".


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ