Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Τα νέα μέτρα στήριξης και οι παρεμβάσεις που σχεδιάζει η Κυβέρνηση

24/01/2023
56 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Με παρεμβάσεις που στόχο έχουν να βελτιώσουν το διαθέσιμο εισόδημα για συνταξιούχους και μισθωτούς, το κυβερνητικό επιτελείο προχωρά σε νέα μέτρα στήριξης.

Σε τέσσερις συν έναν άξονες θα κινηθεί η προσπάθεια της κυβέρνησης για βελτίωση των εισοδημάτων στα περισσότερα νοικοκυριά που πλήττονται από την μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού. Στο οικονομικό επιτελείο επεξεργάζονται διάφορα σενάρια τα οποία ανάλογα με την πορεία της οικονομίας το αμέσως προσεχές διάστημα, κάποια εξ αυτών θα υλοποιηθούν. 

Οι τρεις κύριες παρεμβάσεις αφορούν: ην αύξηση των συντάξεων κατά 7,75% που θα φανεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα με τις πληρωμές για τον Φεβρουάριο, την αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου, ενώ θα ακολουθήσει και το market pass (κάρτα αγορών).

Σε όλα τα παραπάνω θα προστεθεί πιθανότατα μία ακόμη παρέμβαση, την οποία επιβεβαίωσε και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και η οποία θα προέλθει από την καλύτερη του αναμενομένου πορεία της οικονομίας, δημιουργώντας έτσι επιπλέον δημοσιονομικό χώρο.

Παράλληλα, στα σενάρια που «παίζουν» δυνατά περιλαμβάνεται και ένα έκτακτο «δώρο Πάσχα» ύψους 250 - 300 ευρώ, το οποίο θα δοθεί εφάπαξ υπό τη μορφή επιδόματος, όπως αυτό που δόθηκε τα Χριστούγεννα.

Επίσης, στο τραπέζι υπάρχουν κι άλλα μέτρα υπό εξέταση, όπως η καταβολή αναδρομικών για δώρα και επικουρικές σε όλους τους συνταξιούχους, η παράταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, η περαιτέρω μείωση ασφαλιστικών εισφορών, κ.α.


Η οριστικοποίηση του νέου πακέτου έκτακτων και μόνιμων μέτρων αναμένεται να γίνει περί τα τέλη του Φεβρουαρίου, με το ύψος της ενίσχυσης να υπολογίζεται σε πάνω από 1,3 δισ. ευρώ, για τη στήριξη των εισοδημάτων των νοικοκυριών απέναντι στο μεγάλο κύμα της ακρίβειας.

Παράλληλα, χθες, κατά τη θεματική συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο πρωθυπουργός για την οικονομία, προαναγγέλθηκαν και αυξήσεις στα μισθολόγια των δημοσίων υπαλλήλων.


dikaiologitika.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ