Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Τελευταία ευκαιρία για ρυθμίσεις οφειλετών του ΕΦΚΑ που είναι υποψήφιοι συνταξιούχοι

29/06/2023
76 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Τελευταία ευκαιρία για ρυθμίσεις οφειλετών του ΕΦΚΑ που είναι υποψήφιοι συνταξιούχοι. Οι προθεσμίες και οι προϋποθέσεις για αναβίωση των ρυθμίσεων του παρελθόντος και λήψη σύνταξης

Μέχρι το τέλος Ιουλίου έχουν την ευκαιρία οι υπό συνταξιοδότηση οφειλέτες του ΕΦΚΑ να υποβάλουν αίτηση ώστε να αναβιώσουν τις ρυθμίσεις που έχουν κάνει στο παρελθόν για τις 72 ή 120 δόσεις.

Η δυνατότητα αφορά ασφαλισμένους με οφειλές, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης, αλλά απώλεσαν τη ρύθμιση έως την 1η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΕΦΚΑ.

Όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις καταβάλλουν δύο μηνιαίες δόσεις, οι οποίες καλύπτουν τις δύο παλαιότερες οφειλόμενες δόσεις, ενώ οι υπόλοιπες που δεν έχουν πληρωθεί μεταφέρονται, έντοκα, στο τέλος της ρύθμισης.


Σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου:

– Οι οφειλέτες μπορούν να βγουν στη σύνταξη, υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρώσουν εφάπαξ τη διαφορά πάνω από τα 20.000 ευρώ, ενώ το ποσό των 20.000 ευρώ μπορούν να το εξοφλήσουν σε έως 60 δόσεις, με το ποσό να παρακρατείται από τη σύνταξή τους.
– Για τον τ. ΟΓΑ, η σύνταξη καταβάλλεται από την προβλεπόμενη ημερομηνία, εφόσον το οφειλόμενο ποσό που προκύπτει μόνο από την υπαγωγή στην ασφάλιση του τέως φορέα δεν είναι μεγαλύτερο των 6.000 ευρώ.

Τα πρόσωπα που έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης και εκκρεμεί η έκδοσή της και τα οποία θα υπαχθούν στη νέα ρύθμιση, έχουν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης από την ημερομηνία που θα πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και όχι την ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους.

Ασφαλισμένοι

Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να γνωρίζουν επίσης ότι:

1. Τυχόν οφειλές από αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης περιλαμβάνονται στο γενικό όριο 20.000 ευρώ.

2. Βασική προϋπόθεση για την αναβίωση της χαμένης ρύθμισης, εκτός από την υποβολή της αίτησης εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, είναι οι οφειλές να μην έχουν υπαχθεί μετά την απώλεια της ρύθμισης είτε σε ρύθμιση οφειλών στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού του ν. 4469/2017, είτε σε ρύθμιση οφειλών του ν. 4738/2020 («δεύτερη ευκαιρία»).

3. Ο οφειλέτης δεν πρέπει να έχει άλλες ληξιπρόθεσμες και μη ρυθμισμένες οφειλές προς τον ΕΦΚΑ.


ereportaz.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ