Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Θα αποζημιωθεί Σύριος που έμεινε για 173 μέρες στη φυλακή - Είχε συλληφθεί στην Κω

18/01/2023
94 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Το ποσό των 20 ευρώ θα λάβει με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, για κάθε μία από τις 173 ημέρες που παρέμεινε στη φυλακή, 35χρονος Σύριος που είχε συλληφθεί για τη μεταφορά δύο Τούρκων από τον Πειραιά στην Κω, προκειμένου να τους βοηθήσει να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γερμανία.

Η σύλληψη του 35χρονου αλλοδαπού είχε γίνει το καλοκαίρι του 2019 και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του και την απολογία του, είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και είχε οδηγηθεί στη φυλακή.

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει στην αίτησή του προς το δικαστήριο ότι είχε κάνει και σχετική προσφυγή η οποία και είχε απορριφθεί.

Περίπου έξι μήνες κάθισε ο 35χρονος Σύριος στη φυλακή και τελικά στις 13 Δεκεμβρίου 2021 εκδικάστηκε η υπόθεσή του και κρίθηκε αθώος.

Έτσι προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας να αποζημιωθεί για τις 173 ημέρες της προφυλάκισής του, αίτημα που έγινε δεκτό από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο και επιδίκασε το ποσό των 20 ευρώ για κάθε ημέρα.

Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την αστυνομία, ο 35χρονος Σύριος φερόταν να ταξίδεψε από τον Πειραιά μαζί με τους δύο άλλους αλλοδαπούς στην Κω προκειμένου να τους βοηθήσει με το ταξίδι τους και για αυτή του την «εξυπηρέτηση» φερόταν να είχε λάβει το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Ωστόσο στις 24 Ιουνίου 2021 το πρωί, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω εντόπισαν τους τρεις άνδρες και σε έλεγχο που τους έγινε διαπιστώθηκε ότι κατείχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα έχοντας σκοπό να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία.

Επίσης όπως προέκυψε κατά την αστυνομική έρευνα ο 35χρονος Σύριος φερόταν να συνόδευε και να καθοδηγούσε, έναντι αμοιβής, τους άλλους δύο αλλοδαπούς.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν ενώ σε βάρος των συλληφθέντων κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.


rodiaki.grΗ ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ