Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός από φωτιά στην κλινική covid του νοσ/μείου Παπανικολάου - Εκτιμάται ότι την έβαλε ασθενής με τσιγάρο

06/04/2022
46 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Φωτιά σε πτέρυγα covid στο Νοσοκομείο Παπανικολάου. Ένας νεκρός, δύο τραυματίες με εγκαύματα και 20 εγκλωβισμένοι ασθενείς. Eκτάκτως στη Θεσσαλονίκη Πλεύρης και Γκάγκα.

Συναγερμός σήμανε από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πέτρινο κτίριο του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Ένας άνθρωπος εντοπίστηκε νεκρός στον 2ο όροφο του νοσοκομείου ενώ δύο τραυματίες έχουν μεταφερθεί στη Μονάδα Εγκαυμάτων. Μετά από επιχείρηση της πυροσβεστικής απεγκλωβίστηκαν 20 ασθενείς που έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο του νοσοκομείου. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 10:30 το πρωί.

Η φωτιά ξέσπασε σε πτέρυγα covid σε πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου. Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του πνευμονoλoγικού τμήματος και διαχειριστή covid, Δ. Χλωρού, η κλινική έχει τρεις ορόφους.


"Πνιγόμαστε..."

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Παπανικολάου που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι ανάρτησαν βίντεο με τους καπνούς να κατακλύζουν τον εσωτερικό χώρο, τους ασθενείς σε κρεβάτια έξω από τους θαλάμους, στους διαδρόμους του νοσοκομείου, και τους ίδιους να λένε: "πνιγόμαστε".

Γιατροί και νοσηλευτές κλείστηκαν στα γραφεία τους αφού από τους καπνούς δε μπορούσαν να βγουν. Το προσωπικό του νοσοκομείου κατάφερε να απομακρύνει κάποιους ασθενείς και να τους βγάλει στο προαύλιο με οξυγόνο.



Επιχείρηση απεγκλωβισμού 20 ασθενών

Η συγκεκριμένη μονάδα νοσηλεύει 20 ασθενείς, σύμφωνα με τον Διεθυντή Covid Παπανικολάου, Δ. Χλωρό, ο οποίος εγκλωβίστηκε και ίδιος στο γραφείο του.

Στο σημείο βρέθηκε και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να συνδράμει στη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Μετά την επιχείρηση εκκένωσης της κλινικής και απομάκρυνσης των ασθενών, πηγές της πυροσβεστικής και του νοσοκομείου ανέφεραν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Όπως έγινε γνωστό, εκτάκτως μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

"Ασθενής με κορονοϊό άναψε τσιγάρο"

Οι πληροφορίες για τα αίτια της πυρκαγιάς είναι για την ώρα διφορούμενες και αναφέρουν πως η φωτιά είτε προήλθε από ασθενή που άναψε τσιγάρο δίπλα στις φιάλες οξυγόνου είτε ξέσπασε σε σημείο με κλινοσκεπάσματα και πλαστικό, γι' αυτό και εμφανίστηκαν πυκνοί καπνοί.

Μιλώντας νωρίτερα στο Open o Διευθυντής της κλινικής covid ανέφερε: "Ασθενής που νοσηλεύεται με κορονοϊό πιθανότατα έβαλε τη φωτιά". Σύμφωνα με τον ίδιο, η κίνηση αυτή του ασθενούς δεν έγινε αντιληπτή κι έτσι η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε στο τριώροφο κτήριο.

"Οι καπνοί είναι πάρα πολύ πυκνοί και αυτήν τη στιγμή, δεν έχουμε εικόνα τι γίνεται με τους 20 ασθενείς", σημείωσε ο κ. Χλώρος.


Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με δέκα οχήματα και 25 άνδρες έχουν σπεύσει στο σημείο.


"Βγαίνουν συνεχώς ασθενείς και συνάδελφοι μπαρουτοκαπνισμένοι"

Η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο "Παπανικολάου", Ελένη Σιώτου, μίλησε στο GRTimes.

"Συνεχώς βγαίνουν από την κλινική κόβιντ ασθενείς με τα ασθενοφόρα. Οι συνάδελφοι εξέρχονται "καπνισμένοι” και γεμάτοι αγωνία”, περιγράφει.

Όπως ανέφερε, την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, η ίδια βρισκόταν σε απόσταση από την κλινική κοβιντ. "Βρισκόμουν στο εργαστήριο όταν άκουσα τις σειρήνες από τα Πυροσβεστικά και αμέσως βγήκα να δω τί συμβαίνει. Κάποιοι ανέφεραν ότι ακούστηκε μια έκρηξη και μετά εκδηλώθηκε η φωτιά. Δε γνωρίζουμε αυτή την ώρα τί ακριβώς συνέβη”, είπε.



thetoc.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ