Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Θλίψη σε όλα τα Δωδεκάνησα - Έφυγε από τη ζωή ο Φώτης Χατζηδιάκος

11/11/2023
1425 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών ο πρώην δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, μετά από σύντομη, σκληρή αλλά άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Ο Φώτης Χατζηδιάκος γεννήθηκε στη Ρόδο, το έτος 1959 και καταγόταν από το χωριό Απόλλωνα. Ήταν πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ. (1981) και από το 1983 εργάστηκε ως Δικηγόρος Ρόδου, παρ’ Αρείω Πάγω. Επίσης, ήταν πτυχιούχος πολιτικών επιστημών του Α.Π.Θ (2001) και κάτοχος μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2008). Παντρεμένος με την κρητικής καταγωγής συμβολαιογράφο Ρόδου, Αγάπη Καλομοίρη, απέκτησαν ένα γιο, τον Στέργο.

Η ενασχόληση του Φώτη Χατζηδιάκου με τα κοινά ξεκίνησε το 1999 όπου και διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Δωδεκανήσου έως το 2002, ενώ για τα επόμενα πέντε χρόνια προήδρευσε του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Την τριετία 2007-2010 ο κ. Χατζηδιάκος ήταν Αντινομάρχης Ανάπτυξης & Συγκοινωνιών, Πρωτογενούς Τομέα και συνέχισε ως αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Το 2014, ο Φώτης Χατζηδιάκος εξελέγη Δήμαρχος Ρόδου, θέση που υπηρέτησε όντας παράλληλα και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου. Από το 2019 μέχρι και σήμερα, ήταν δημοτικός σύμβουλος Ρόδου, ενώ στις βουλευτικές εκλογές του 2023, ο Φώτης Χατζηδιάκος συμμετείχε ως υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ.

rodiaki.gr


ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου  Γιώργος Χατζημάρκος για την απώλεια του Φώτη Χατζηδιάκου αναφέρει: Μία προσωπικότητα με ξεχωριστό αποτύπωμα στη δημόσια ζωή της Ρόδου, δεν είναι πια ανάμεσά μας. Ο Φώτης Χατζηδιάκος, για παραπάνω από δύο δεκαετίες, υπήρξε ένας δυναμικός πολιτικός, υπηρετώντας με θάρρος και πάθος τις ιδέες και τις θέσεις του στα πολιτικά δρώμενα της Ρόδου. Ως Αντιπεριφερειάρχης, ως Δήμαρχος, ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ως υποψήφιος βουλευτής.

Ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης σημειώνει ότι «η Ρόδος αποχαιρετά με συγκίνηση τον Φώτη Χατζηδιάκο. Τον Πολιτικό, τον Αυτοδιοικητικό, τον Άνθρωπο, τον Δήμαρχο, τον Οικογενειάρχη, τον Φίλο. Τον Ροδίτη, που άφησε το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στη δημόσια ζωή του νησιού μας, μαχόμενος πάντα με ευπρέπεια και πολιτικό πολιτισμό για τις ιδέες του. Η Ροδίτικη γη που τόσο αγάπησε, ας τον υποδεχτεί με ελαφρύ χώμα, για το μεγάλο ταξίδι».

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης, αναφέρει: Με τον Φώτη βρεθήκαμε σε διαφορετικά πολιτικά μετερίζια, αλλά πάντα μας ένωναν κοινές αξίες τόσο στον πολιτικό όσον και στον επαγγελματικό στίβο.
Το κυριότερο δε, η ανιδιοτελής αγάπη για τον τόπο μας. Μια από τις φωτογραφίες που παραθέτω, είναι στα τέλη του 2014, όταν πέρναμε τη διαβεβαίωση από τον τότε υπουργό πολιτισμού κ. Κώστα Τασούλα ότι το Εθνικό Θέατρο θα προχωρήσει.
Υπήρξε αγωνιστής, διεκδικητικός και ειλικρινής. Προσέφερε ύψιστες υπηρεσίες στην καλυτέρευση της ζωής μας και των νησιών μας και εισέπραξε την αγάπη των συμπατριωτών μας. Τον Δήμαρχο, συνάδελφο και συναγωνιστή των δικαίων του τόπου μας θα έχω πάντα στην καρδιά μου. Στην οικογένεια του εκφράζω τα ειλικρινή και από καρδιάς συλλυπητήρια μου και εύχομαι ο Θεός να τους δίνει δύναμη και κουράγιο. Καλό ταξίδι στο αιώνιο φως αγαπημένε μας Φώτη”

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου και τ.υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης έκανε την εξής δήλωση: «Το άκουσμα της απώλειας του Φώτη με γέμισε βαθιά οδύνη. Ο Φώτης υπήρξε στενός μου φίλος. Άνθρωπος πολιτικοποιημένος και αυτοδιοικητικός που τίμησε το χώρο του ΠΑΣΟΚ από όλους τους βαθμούς της αυτοδιοίκησης που υπηρέτησε και άλλαξε την εικόνα του νησιού. Συνυποψήφιος μου στις τελευταίες εκλογές όπου η συμβολή του υπήρξε καθοριστική για να ξανακερδίσει το ΠΑΣΟΚ έδρα στα Δωδεκάνησα. Συνάδελφος δικηγόρος που τίμησε τη νομική επιστήμη και τη δικηγορία για πολλά χρόνια. Αφιέρωσε το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του υπηρετώντας τη Ρόδο, τη Δωδεκάνησο και το Νότιο Αιγαίο. Υπόδειγμα οικογενειάρχη. Πορευτήκαμε μαζί στα μονοπάτια της πολιτικής. Μαχητής του δημοκρατικού χώρου και της ζωής μέχρι την τελευταία στιγμή. Οι επικοινωνίες μας τους τελευταίους μήνες της ζωής του έδειχναν μέχρι την ύστατη στιγμή το τεράστιο ενδιαφέρον του για τα προβλήματα του τόπου μας. Ο θάνατος του δημιουργεί ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Στο νοσοκομείο της Ρόδου την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε το ενδιαφέρον του για όλους και για όλα στα νησιά μας υπήρξε αμείωτο. Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψω την προσφορά του Φώτη αλλά και το αίσθημα οδύνης που με διακατέχει επειδή προσωπικά χάνω ένα σύντροφο και φίλο με τον οποίο είχα πάντα ουσιαστική επικοινωνία. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην Αγάπη, στον Στέργο, στη μητέρα του και στον αδερφό του. Αιώνια του η μνήμη».

Ο Φιλήμων Ζαννετίδης, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, στη δήλωσή του αναφέρει: Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα Φώτη,Δήμαρχε!! Άφησες το δικό σου αποτύπωμα σε όλες τις θέσεις της αυτοδιοίκησης που υπηρέτησες!! Ο Θεός να σε αναπαύσει!!

Η Πρόεδρος της Κοινότητας Ρόδου Μάνθα Ζιώγου: Στο άκουσμα της θλιβερής είδησης της απώλειας του τέως Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδάκου μόνο πόνο και θλίψη μπορείς να νιώσεις. Ένας γενναίος άντρας που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες, πρωτίστως με την υγεία του και την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμου που υπηρέτησε με συνέπεια και ήθος χωρίς τοξικότητα και πόλωση! Δήμαρχε θα κρατήσω αυτό που μου είπατε τον Ιούνιο στο δωμάτιο σας στο Νοσοκομείο :”Είσαι δυνατή, εποικοδομητική και χρήσιμη για την Πόλη, μας δίνεις μαθήματα ζωής σε προσωπικό επίπεδο” Σ ευχαριστώ! Ο ουρανός ανοίγει τις αγκάλες του ,η ενέργεια σου όμως θα είναι πάντα εδώ… Καλό ταξίδι, κουράγιο, δύναμη και υπομονή στους οικείους σου!

Ο Γιάννης Μαχαιρίδης, πρώην Περιφερειάρχης και στενός συνεργάτης και φίλος του Φώτη Χατζηδιάκου, σε συλλυπητήρια δήλωσή του αναφέρει: Φτωχά τα λόγια Φώτη μου. Έζησες στο έπακρο και με πάθος ότι υπηρέτησες. Φεύγω μου είπες το μεσημέρι αλλά δεν ήθελα να το πιστέψω. Καλό ταξίδι φίλε και συνοδοιπορε!!

Ο πρώην Δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς σημειώνει: Έφυγε από κοντά μας ο Φώτης. Απέραντη θλίψη απλώθηκε στη Ρόδο, στα Δωδεκάνησα, σε ολόκληρο το Αιγαίο, στις καρδιές μας. Ο Φώτης διακρίθηκε σε κάθε πτυχή της ζωής. Στον επαγγελματικό στίβο, καταξιωμένος νομικός. Στον οικογενειακό στίβο, αγαπημένος σύζυγος και πατέρας. Στον κοινωνικό στίβο, με συνεχή συμμετοχή και παρουσία στα κοινωνικά δρώμενα. Στον πολιτικό στίβο με αδιάλειπτη παρουσία στην Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού.
Δεν του χαρίστηκε τίποτα. Με χαρακτηριστικό γνώρισμα την εργατικότητα, δούλεψε πολύ και σκληρά από μικρός. Και αυτή η προσπάθεια απέδωσε καρπούς. Τιμήθηκε από τους πολίτες με τη συνεχή εκλογή του από το 1999. Και ο ίδιος τίμησε τους πολίτες και τον τόπο του με το ανεξίτηλο έργο που άφησε. Ο Φώτης, ο Δήμαρχος Ρόδου, με τη βαθιά γνώση των τοπικών θεμάτων, ο Φώτης που ήθελε να είναι όλα μελετημένα, που ήξερε να δίνει λύσεις.
Ο Φώτης είχε πολλά όνειρα. Όνειρα για τον τόπο του, για τα οποία αγωνίστηκε μέχρι και την τελευταία στιγμή από τη θέση του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Τα όνειρα όμως δεν τελειώνουν εδώ, και πάντα θα υπάρχει η παρακαταθήκη όσων πραγματοποίησε για να μας το θυμίζουν. Είμαι τυχερός που συμπορευτήκαμε για πολλά χρόνια και μοιραστήκαμε αγωνίες και αγώνες.
Η οικογένειά του, η Αγάπη, ο Στέργος, ο Γιώργος, η μητέρα του, πάντα δίπλα του, βράχοι μέχρι το τέλος.
Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό. Γι’αυτά που πρόσφερες. Γι’αυτό που ήσουν. Καλό ταξίδι Φώτη, φίλε μου.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου Βασίλης Περίδης για το θάνατο του Φώτη Χατζηδιάκου: “Έφυγε σήμερα από κοντά μας ο αγαπητός φίλος και συνάδελφος Φώτης Χατζηδιάκος . Ένας Δικηγόρος μαχητής στον δύσκολο στίβο της δικηγορίας και αγωνιστής της ζωής. Ένας Δήμαρχος που είχε πάντα τις πόρτες του ανοιχτές σε όλους. Άνθρωπος της προσφοράς αγωνίστηκε για τους απλούς ανθρώπους ,τον τόπο και μιά καλύτερη κοινωνία. Η Ρόδος θα γίνει φτωχότερη από την απώλεια του. Θερμά συλλυπητήρια στην Αγάπη και στον Στέργο. Καλό ταξίδι φίλε Φώτη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει!!”

Ο Δήμαρχος Νισύρου Χριστοφής Κορωναίος αναφέρει: Με θλίψη αποχαιρετώ ένα σπουδαίο άνθρωπο που άφησε το στίγμα του στο Δήμο της Ρόδου, στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου και στην ΠΕΔ Ν. Αιγαίου. Τον αγαπητό Φώτη Χατζηδιάκο. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Αιωνία σου η μνήμη Φώτη.

Η Έφη Χαραλαμποπούλου, Πρόεδρος ΔΕΕΠ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΝΔ: Η πρόωρη απώλεια του Φώτη Χατζηδιάκου συγκλόνισε όλη τη Ρόδο. Το αγαπημένο του νησί, ο τόπος που τόσο αγάπησε και υπηρέτησε πιστά, θρηνεί. Πέρα από πολιτικούς χώρους και χρώματα. Γιατί αυτό κερδίζει ένας άνθρωπος που αγωνίστηκε με αξιοπρέπεια και μαχητικότητα στη διαδρομή του.
Επιτυχημένος Νομικός, που υπερασπίστηκε με επαγγελματικό σθένος τις υποθέσεις των εντολέων του και πολιτικός που έδωσε πολλές μάχες για τις θέσεις του πολιτικού του χώρου μέχρι την τελευταία στιγμή. Το αποτύπωμα του μένει ισχυρό για την προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλοι αναγνωρίζουμε πόσο φτωχότερος μένει ο τόπος μας χωρίς τη δυναμική παρουσία του. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στη σύζυγο του Αγάπη ,στο γιό του Στέργο και σε όλους τους οικείους του.
Να είναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης του ροδίτικης γης που θα τον σκεπάσει.
Για τη Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας

Η Ελευθερία Φτακλάκη δήλωσε: Με τον αγαπημένο σου Καζαντζάκη θα σε αποχαιρετήσω κι εγώ καλέ μου φίλε, Φώτης Χατζηδιάκος.
«Ξέρω καλά πως ο θάνατος δε νικιέται, μα η αξία του ανθρώπου δεν ειναι η Νίκη, παρά ο αγώνας για τη Νίκη. Και ξέρω ακόμα ετούτο το δυσκολότερο: δεν είναι ούτε ο αγώνας για τη Νίκη, η αξία του ανθρώπου είναι μονάχα ετούτο: να ζει και να πεθαίνει παλικαρίσια…»!! Καλό ταξίδι στο Φως!!

Ο Νίκος Χιονής, Αντιστράτηγος και Αντιπρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, ο οποίος διατηρούσε μακρόχρονη φιλία και συνεργασία όταν εκείνος διετέλεσε Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ, βαθύτατα συγκινημένος, έγραψε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Φίλε Φώτη, Πολωνιατη Δημαρχε της Ρόδου, Δήμαρχε της καρδιάς μας καλό ταξίδι …..
Σε γνώρισα υπηρεσιακά ως Δκτης 95 ΑΔΤΕ για 14 μήνες, γίναμε όμως ειλικρινείς και ανιδιοτελείς φίλοι, μέχρι το τέλος, μέσα από το πάθος και των δυο μας για προσφορά στην ΑΔΤΕ εγώ, στη Ροδο που υπεραγαπούσες εσυ. Το γραφείο στο Δήμο πάντα ανοιχτό, εργαζόμενος με χαμόγελο ημέρα και νύχτα όπως το διαπίστωσα όταν ήρθα πολύ αργά ενα βράδυ για να γνωρίσει έναν εξαιρετικό καθηγητη του ΠΑΜΑΚ που είχε έρθει στην ΑΔΤΕ για να μιλήσει. Ημέρα και νύχτα πάντα διπλα σε κάθε Ροδίτη, διπλα στο πολίτη, στα γεγονότα, παρών σε θεομηνίες, παρών πάντα στις φωτιές, παρων παντού. Παρων στα δύσκολα, διπλα στους πονεμένους (ακόμα και όταν είχε εκδηλωσεις όπου έπρεπε να γελάς, όπως το 2017 στην αφή του Χριστουγεννιάτικου δένδρου εσυ έδινες θάρρος και ελπίδα σε μια οικογένεια που σήκωνε το Σταυρο της) διπλα πάντα με αγάπη σε οσους σε είχαν ανάγκη και όχι μόνο…

Συλλυπητήρια δήλωση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου για το θάνατο του πρώην Δημάρχου Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκου: «Με αισθήματα βαθιάς θλίψης και μεγάλης αναγνώρισης ο Σύλλογος μας αποχαιρετά το Φώτη Χατζηδιάκο που έφυγε από τη ζωή έπειτα από σύντομη αλλά ραγδαία επιδείνωση της υγείας του. Για όλους εμάς τους αιμοδότες τον συνοδεύει η πάνδημη θλίψη, και η αναγνώριση για μια σπουδαία προσωπικότητα που ξεχώρισε από νωρίς στη δικηγορία αλλά και στην προσφορά στα κοινά. Ο Σύλλογος μας είχε την ευκαιρία τα χρόνια της γόνιμης θητείας του στον δημαρχιακό θώκο να συνεργαστεί μαζί του, αντικρίζοντας πάντα στο πρόσωπό του, έναν αφοσιωμένο, στο καθήκον και στο καλό της Ρόδου λειτουργό, που μας τίμησε με την συμπεριφορά του και το έργο του. Προς τους οικείους του εκφράζουμε τα πλέον θερμά μας συλλυπητήρια».

Η εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου: Το Δ.Σ .και τα μέλη της Εθελοντικής ομάδας μας εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του τέως Δημάρχου Ρόδου  Ο Φ.Χατζηδιάκος ήταν από τους πρώτους που πίστεψε και στήριξε με όλες του τις δυνάμεις την ομάδα μας. Καλό παράδεισο να έχει”

Η Ομοσπονδία Δωδ/κών Παροικιακών Συλλόγων Ρόδου: Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας εκφράζει την θλίψη όλων των Δωδεκανησιακών Παροικιών για την μεγάλη απώλεια του ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ. Ήσουν πάντα παρών σε όλες τις δράσεις των συλλόγων μας αληθινός αρωγός. Το παράδειγμα της ζωής του θα μείνει ανεξίτηλο στο χρόνο. Το σύμπαν μας επιφυλάσσει πάντα μια ακέραιη μοίρα. Σημασία έχει το πέρασμα του καθενός από τη ζωή να αφήσει το αποτύπωμα της αγάπης στη πατρίδα, στην οικογένεια, στους ανθρώπους.
Αγαπημένε Φώτη, στο πέρασμα σου τα έβλεπες όλα, τα ένιωθες όλα, νοιαζόσουν για όλα, συμμετείχες σε όλα. Πέρασες στη Ελευθερία.
Η ζωή σου σκορπίζει την ομορφιά της στις καρδιές μας με νόημα. Το νόημα της αγάπης και της ευγνωμοσύνης. Σε ευχαριστούμε!

Nίκος Μανούσης (Ψυχίατρος Αντιπρόεδρος ΔΙΙΚ ): Με ιδιαίτερο σεβασμό ,Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην σύζυγο κ στην οικογένεια ,τού αλησμόνητου μαχητή Φώτη Χατζηδιάκου που άφησε το προσωπικό του στίγμα στην πολιτική ζωή της Δωδεκανήσου με αγάπη ,ήθος , ευγένεια κ αγωνιστικότητα απο όπου και αν εκλήθη να προσφέρει κ να υπηρετήσει τον λαό .Θα μου μείνει ανεξίτηλα στην μνήμη μου πάντα η διακριτική του ανθρώπινη κ δεοντολογική του στάση σε δύσκολες περιόδους κοντά μου! Υπήρξε ένας ευπατρίδης της Δωδεκανήσου .Η μνήμη του να είναι Αιωνία .

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Μιχελή Μαρία
Μιχελή Μαρία 12/11 - 16:02
Ο Αετός πεθαίνει στον Αέρα ελεύθερος και Δυνατός
11-11-2023Έφυγε από τη ζωή ο Φώτης Χατζηδιάκος και πρώην Δήμαρχος Ρόδου και υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Συνοδοιπόρος και συνυποψήφιος στο ΠΑΣΟΚ , με αποκαλούσες « ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΤΗ είναι η Μιχελή Μ» θα μου λείψουν οι συζητήσεις μας η συνεργασία μας!! Η θλιβερή είδηση του αγγέλματος με γέμισε Θλίψη , θα μας λείψεις ! Φώτη μας ,πέρασες στην αιωνιότητα, εκεί που βρίσκεται το αιώνιο και Ανέσπερο φώςΑιωνία η μνήμη σου...Και εν σκηναίς δικαίων θα αναπαυθείς...Τα Θερμά μου συλλυπητήρια στην Αγάπη σου, στον Στέργο σου, στον αδελφό σου Γιώργο στους φίλους και σε όλους όσους σε αγάπησαν...Καλό Ταξίδι στη γειτονιά των Αγγέλων
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ 12/11 - 01:19
Απώλεια
Είχα την τύχη να τον γνωρίσω. Πολυ αξιόλογος άνθρωπος οικογενειάρχης και καλός πολιτικός. Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπητή οικογένεια του.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ