Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Τη Δευτέρα τα πρακτικά προσδιορισμού των ενστάσεων στο Εκλογοδικείο Δωδεκανήσου

04/11/2023
42 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Eξέπνευσε χθες η προθεσμία για την άσκηση ενστάσεων κατά του κύρους της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με την οποία ανακηρύχθηκαν οι επιτυχόντες και οι επιλαχόντες συνδυασμοί και υποψήφιοι στις εκλογές της 8ης και 15ης Οκτωβρίου 2023 στον Δήμο Ρόδου.
Σύμφωνα με τη Δημοκρατική, άλλη ένσταση πλέον εκείνης του επικεφαλής της παρατάξεως «Με Δύναμη για τη Ρόδο» και δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη δεν υποβλήθηκε ενώ την Δευτέρα αναμένεται τελικώς να εκδοθούν τα πρακτικά προσδιορισμού των δικών για το σύνολο των ενστάσεων που έχουν ασκηθεί σε επίπεδο Πρωτοδικείων Ρόδου και Κω, από την Πρόεδρο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα πέραν της ενστάσεως Καμπουράκη αναμένεται να εκδοθούν πρακτικά προσδιορισμού των ενστάσεων που άσκησαν κατά του κύρους αποφάσεων ανακήρυξης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κω οι παρατάξεις των κ.κ. Γιώργου Κυρίτρη και Θεοδ. Νικηταρά στην Κω και η παράταξη του κ. Ν. Κόλια στην Λέρο αλλά και κατά του κύρους ανακήρυξης των αποτελεσμάτων στον Δήμο Καρπάθου από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου που άσκησε ο κ. Μιχαήλ Φελλουζής και μέλη της παρατάξεώς του.
Σημειώνεται εξάλλου ότι την Τρίτη αναμένεται η ανακήρυξη των συνδυασμών και των υποψηφίων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από το Πρωτοδικείο της Σύρου.

Σε ό,τι αφορά στην ένσταση στον Δήμο της Ρόδου, όπως έγραψε η «δημοκρατική», η παράταξη «ΕΝΑ – Ενωμένοι Αλλάζουμε» με επικεφαλής τον κ. Αλέξανδρο Κολιάδη, που ανακηρύχθηκε δήμαρχος στις εκλογές του Β΄ γύρου θα ασκήσει έως και 3 μέρες πριν την ημέρα που θα προσδιοριστεί η δίκη από την Πρόεδρο του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου αντένσταση, ενώ θα απαντήσει αναλόγως αν και 7 μέρες πριν την ίδια ημέρα ασκηθεί και δικόγραφο πρόσθετων λόγων από την παράταξη Καμπουράκη.
Η παράταξη Καμπουράκη παραπονούμενη τόσο για τον τρόπο καταμέτρησης των ψήφων από πλευράς δικαστικών αντιπροσώπων όσο και για την μη ικανοποίηση αιτημάτων της στην διαδικασία επίδειξης και επανακαταμέτρησης από το Πρωτοδικείο Ρόδου, με την ένστασή της ζητά την έκδοση σχετικής προδικαστικής απόφασης που θα διατάσσει ουσιαστικά νέα επίδειξη και επανακαταμέτρηση.


Ο κ. Καμπουράκης στην ένστασή του επισημαίνει δεκτών γενομένων ισχυρισμών του περί εγκυρότητας ψηφοδελτίων του που κρίθηκαν άκυρα και ψηφοδελτίων των λοιπών παρατάξεων που κρίθηκαν, όπως διατείνεται εσφαλμένως έγκυρα, ότι έλαβε από την πρώτη Κυριακή ποσοστό 43,327%, το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ και συγκεκριμένα κατά 180 ψήφους το απαιτούμενο για εκλογή από την πρώτη Κυριακή ποσοστό 43% συν μίας ψήφου.
Αιτήθηκε ειδικότερα να προστεθούν στο συνολικό αριθμό ψηφοδελτίων που έλαβε ο συνδυασμός 95 ψήφοι και να ακυρωθούν 532 ψηφοδέλτια και να αφαιρεθούν αντίστοιχα από το σύνολο των ψηφοδελτίων, που έλαβαν οι συνδυασμοί των λοιπών παρατάξεων.


dimokratiki.grΗ ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ