Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Τι θέλουν και τι δεν θέλουν οι Γερμανοί στις διακοπές τους - Ποιοι οι κορυφαίο προορισμοί τους για το 2025

17/10/2024
114 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Ο υγιεινός τρόπος ζωής πάει περίπατο για τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Σε έρευνα της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Urlaubsguru, μόνο το 15% ενδιαφέρεται γι αυτό, ενώ το 85% αναφέρει ότι χρησιμοποιεί τις διακοπές για να απολαύσει τον εαυτό του. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 66%  των ερωτηθέντων πίνει περισσότερο αλκοόλ στις διακοπές παρά στο σπίτι. 

Άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας:

- Οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί διακοπών πακέτων για Γερμανούς ταξιδιώτες το 2025 είναι η Ισπανία, η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Ελλάδα και η Πορτογαλία. Για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, οι Γερμανοί ενδιαφέρονται περισσότερο να επισκεφθούν την Ταϊλάνδη, τις Μαλδίβες και τη Δομινικανή Δημοκρατία. Η Βαρκελώνη είναι η πιο δημοφιλής πόλη για σύντομα ταξίδια.

- Παρά τους αυστηρότερους ταξιδιωτικούς προϋπολογισμούς, οι πολυτελείς προορισμοί όπως οι Μαλδίβες παραμένουν δημοφιλείς. Αυτό δείχνει ότι οι Γερμανοί ταξιδιώτες δίνουν προτεραιότητα στις διακοπές υψηλής ποιότητας και ξεκούρασης. Γι αυτό και είναι πρόθυμοι να εξοικονομήσουν περισσότερα χρήματα και χρόνο για να κάνουν τις διακοπές των ονείρων τους πραγματικότητα.

- Οι Γερμανοί είναι ευέλικτοι όταν πρόκειται να προετοιμαστούν για ταξίδια την εβδομάδα πριν από τις διακοπές τους. Οι περισσότεροι ξοδεύουν έως και 200 ευρώ αυτή την εβδομάδα για προσωπική περιποίηση, καλλυντικά, κομμωτήρια και γενικά για την προσωπική περιποίησή τους. Περίπου το 9% ξοδεύει τα περισσότερα χρήματα σε διάφορα ταξιδιωτικά gadget πριν από το ταξίδι τους και το 8% επενδύει το μεγαλύτερο ποσοστό σε (νέα) τεχνολογία.

- Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (60%) ταξιδεύουν με τον σύντροφό τους. Το 47% λέει ότι η ερωτική τους ζωή είναι καλύτερη στις διακοπές παρά στο σπίτι.

- Περίπου το 57% των γυναικών που ρωτήθηκαν βοηθούν τους συντρόφους τους να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους.


Τι εκτιμούν οι Γερμανικές οικογένειες

- Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, το 83% των γερμανικών οικογενειών ανέφεραν ότι σχεδίαζαν διακοπές για το 2025. Οι οικογένειες, ειδικά εκείνες με σταθερά προγράμματα διακοπών, προγραμματίζουν νωρίς τις διακοπές τους.

- Περίπου το 44% των οικογενειών σχεδιάζει να ταξιδέψει με αυτοκίνητο και περίπου το 30% σχεδιάζει να ταξιδέψει με αεροπλάνο. Λίγο πάνω από το 14% θα φτάσει στον προορισμό των διακοπών του με τρένο, ενώ σχεδόν το 8% θα ταξιδέψει με πλοίο.

- Οι διακοπές στη Γερμανία είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς για τις οικογένειες, με το 22% να προγραμματίζει οικογενειακές διακοπές εντός της χώρας τους. Επιπλέον, το 16% προγραμματίζει διακοπές τόσο εντός όσο και εκτός Γερμανίας, ενώ το 23 τοις εκατό προγραμματίζει διακοπές εκτός Γερμανίας. Το 9% δεν σχεδιάζει οικογενειακές διακοπές για το 2025 και μόνο το 2% δήλωσε ότι δεν θέλει ή δεν μπορεί να ταξιδέψει.

- Μόνο το 16% των ερωτηθέντων βρίσκουν χαλαρωτικά τα ταξίδια με τα παιδιά τους. Το 10% θεωρεί ότι οι διακοπές με τα παιδιά τους είναι πολύ κουραστικές και περίπου το 26% προτιμούν να ταξιδεύουν χωρίς τα παιδιά τους για να μπορούν να χαλαρώσουν.

- Οι περισσότεροι γονείς λένε ότι οι διακοπές με παιδιά μπορεί να είναι εξαντλητικές και αγχωτικές. Δημοφιλείς προορισμοί διακοπών έχουν ανταποκριθεί σε αυτό προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων ψυχαγωγίας για παιδιά και νέους καθώς και υπηρεσίες φύλαξης παιδιών. Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς μπορούν να κάνουν ένα διάλειμμα όταν κάνουν διακοπές με τα παιδιά τους.


tornosnews.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος
Ανώνυμος 17/10 - 19:29
ΟΙο
Ποσως μας ενδιαφέρει.. σκασιλα μας

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ