Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Την παραπομπή του πατέρα Αντώνιου για κακουργήματα προτείνει ο εισαγγελέας

03/11/2023
106 Εμφανίσεις
4 Σχόλια

Εδώλιο «δείχνει» ο εισαγγελέας στον πατέρα Αντώνιο για την υπόθεση των καταγγελιών για κακοποίηση παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Νομικός, με πρόταση του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, ζητεί να παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» κατηγορούμενος για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, αλλά και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, από την έρευνα έχουν προκύψει επαρκείς ενδείξεις ενοχής σε βάρος του κατηγορούμενου μετά τις καταγγελίες σε βάρος του δυο ανηλίκων – φιλοξενούμενων στη δομή. Στην πρόταση του ο εισαγγελέας , σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει ότι ο ιερέας εκμεταλλεύτηκε την «κυρίαρχη θέση» του ως ιδρυτής της δομής και την εμπιστοσύνη που του είχαν οι φιλοξενούμενοι.

«Ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την κυρίαρχη θέση που είχε στην εν γένει λειτουργία και τις δραστηριότητες της Κιβωτού, την εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν σε αυτόν τα παιδιά αλλά και το ιερατικό του σχήμα, ενεργώντας με ένα κοινό μοτίβο εγκληματικής συμπεριφοράς και με ένα πανομοιότυπο τρόπο προσέγγισης των ανηλίκων, προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των δυο ανηλίκων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νομικός.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην πρόταση του αναφέρεται στην κατηγορηματική άρνηση του κατηγορούμενου σημειώνοντας πως «αρνείται συνολικά τις αποδιδόμενες σε αυτόν κατηγορίες ισχυριζόμενος ότι πρόκειται περί μιας μεθοδευμένης κατασκευής γεγονότων, ιδίως από τον πρώτο εγκαλούντα ο οποίος παράπεισε και υποκίνησε τον έτερο παθόντα, να καταθέσει ότι έπεσε θύμα γενετήσιας παρενόχλησης και προσκομίζει πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, ιδίως μαρτυρικές καταθέσεις, προκειμένου να αντικρούσει την σε βάρος του κατηγορία».

Ωστόσο, ο εισαγγελέας υπογραμμίζει πως οι ισχυρισμοί του πατέρα Αντώνιου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί «καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες κι οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες».

Με την ίδια πρόταση ο εισαγγελέας ζητεί από το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο να διατηρηθούν, μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης, οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και της εγγυοδοσίας που είχαν επιβληθεί στον πατέρα Αντώνιο , μετά την απολογία του.


newsbeast.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 4
mk
mk 04/11 - 14:08
Διόρθωση
Ο περι ου προηγουμένως λόγος λέγεται Ελλάδιος
μκ
μκ 04/11 - 13:32
Κυρια Αγρελλη παραλαλώ λάβετε υπ 'οψιν
Ότι βγήκε δημόσια κάποιος Ελπίδιος εκ των νεαρών κατηγόρων του π Αντωνίου, και δήλωσε ότι πληρώθηκε για να κατηγορήση τον π Αντώνιο. Αν κάνετε σχετική αναζήτηση με το όνομα του ίσως το βρείτε. Κατα τα άλλα που γράφετε έχουν βάση και ισχύουν δυστυχώς, κρατήστε επιφυλάξεις όμως για κάποιες περιπτώσεις όπως αυτή του π Αντωνίου.
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ 03/11 - 18:29
Εκκλησία
Με την απειλή αν τολμάς να μιλήσεις θα βρεθείς στο δρόμο ο κάθε διεστραμμένος παπάς της αμαρτίας κάνει ότι γουστάρει για τα άρρωστα τα πάθη του. Τον Χριστό γιατί τον καπιλευεται;; ο δήθεν φιλεύσπλαχνος και ταπεινός προβατοσχημος λύκος;; η ορθόδοξη και η καθολική εκκλησία είναι γεμάτη από τέτοια βρώμικα υποκείμενα.
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ 03/11 - 18:24
Κοινωνία
Έτσι είναι αφού τα ήθελε όλα δικά του. Κάτω από τα ράσα μερικοί ιερωμένοι κρύβουν τις χειρότερες βρωμιες και τον απεχθή χαρακτήρα τους. Εμπαιζουν και τον Χριστό φορώντας το ιερό σχήμα του. Και δεν είναι οι μόνοι υπάρχουν και πολλοί άλλοι σάπιοι στο ιερό σώμα της Εκκλησίας.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ