Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Το 20% των Βρετανών θα ξοδέψει περισσότερα για τις διακοπές το 2024

07/02/2024
30 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Σχεδόν ένας στους πέντε καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να ξοδέψει περισσότερα για τις διακοπές φέτος, σύμφωνα με έρευνα της τράπεζας National Westminster Bank (NatWest).

Η έρευνα Retail and Leisure Outlook 2024, σε δείγμα 2.000 Βρετανών, έδειξε ότι οι διακοπές θεωρούνται όλο και περισσότερο «αναγκαιότητα», παρά «πολυτέλεια».

Τα βασικά ευρήματα:

  • Το17,3% των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να ξοδέψει περισσότερα στις διακοπές φέτος σε σύγκριση με πέρυσι. Ακόμη και μεταξύ εκείνων που αναμένουν ότι θα αποδυναμωθούν τα οικονομικά τους το 2024, το ένα τρίτο (33,5%) σχεδιάζει να αυξήσει τις δαπάνες για τις διακοπές.
  • Σχεδόν οι μισοί καταναλωτές (44%) αναμένουν ότι θα έχουν χαμηλότερα έσοδα φέτος σε σύγκριση με το 2023. Ωστόσο, μόνο το 27,1% αυτής της κατηγορίας θα μειώσει τις δαπάνες για τις διακοπές.
  • Οι γενιές Gen Z και Millennials πιέζονται περισσότερο από τα άτομα άνω των 60 ετών να περικόψουν τις δαπάνες για τις διακοπές.
  • Οι προσεγγίσεις για την εξοικονόμηση χρημάτων περιλαμβάνουν μικρότερα ταξίδια, επιλογή μικρότερων πτήσεων ή ταξίδι εσωτερικού αντί για ταξίδι στο εξωτερικό.


  • Οι καταναλωτές αποδέχονται περισσότερο τη δυναμική τιμολόγηση για τα ξενοδοχεία και τα αεροπορικά εισιτήρια και λιγότερο οποιαδήποτε άλλη κατηγορία δαπανών.

Το στέλεχος της τράπεζας David Scott δήλωσε: «Η ταξιδιωτική βιομηχανία θα ενθουσιαστεί όταν ακούσει ότι το ένα πέμπτο των καταναλωτών σχεδιάζει να αυξήσει τις δαπάνες για τις διακοπές του φέτος. Αυτό δείχνει πόσο πολύ εκτιμούν οι Βρετανοί τα ταξίδια και την εξερεύνηση, ακόμη και σε περιόδους υψηλής οικονομικής πίεσης».

Ο Richard Lim, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων Retail Economics, που επιμελήθηκε την έρευνα, δήλωσε: «Οι διακοπές έχουν γίνει ένας κρίσιμος, σχεδόν αδιαπραγμάτευτος τομέας δαπανών για τα νοικοκυριά.

«Οι καταναλωτές είναι πλέον απρόθυμοι να περικόψουν τις διακοπές, ακόμη και όταν τα προσωπικά οικονομικά τους υφίστανται πίεση από τα αυξημένα επιτόκια και την ακρίβεια. Αντίθετα, τα νοικοκυριά σκέπτονται πιο έξυπνα, επιλέγοντας ταξίδια εκτός αιχμής και φθηνότερους προορισμούς μικρών αποστάσεων, ενώ αναζητούν προσφορές της τελευταίας στιγμής".

Βεβαίως, οι συμπιεσμένοι προϋπολογισμοί ωθούν τα νοικοκυριά αναπόφευκτα σε περικοπές άλλων δαπανών, πρωτίστως στον τομέα της κατοικίας.


tornosnews.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ