Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Tουρκία: Νεκροί οι δύο Έλληνες - Τους βρήκαν αγκαλιασμένους στην κρεβατοκάμαρα

10/02/2023
320 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Μια ακόμα οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Αντιόχεια, που επλήγη σφόδρα από τον φονικό σεισμό σε Τουρκία - Συρία, καθώς το ζευγάρι ελληνικής καταγωγής που αναζητούνταν στα χαλάσματα πολυκατοικίας εντοπίστηκε νεκρό.

Ο 65χρονος Γιώργος Αντύπας και η 62χρονης Νίντα Οντούρ Αντύπα πέθαναν αγκαλιασμένοι κάτω από τα συντρίμμια, όπως είπε ο γαμπρός τους.

"Μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν κάτω από το κρεβάτι, μαζί, αγκαλιασμένοι. Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Ο Θεός ας αναπαύσει τις ψυχές τους", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χακίμ που βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να αναγνωρίσει τις σορούς των δικών του ανθρώπων, σύμφωνα με τους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega και Open. 

Το τουρκικό συνεργείο εντόπισε αρχικά το πτώμα του άνδρα κάτω από τόνους τσιμέντου, ενώ λίγο αργότερα εντοπίστηκε και το σώμα της γυναίκας. Αρχικά, από τα χαλάσματα τράβηξαν τη γυναίκα και έπειτα τον άντρα της

Στο σημείο, από το πρωί είχε μεταβεί η ελληνική διασωστική αποστολή - μετά από κατ' εξαίρεση αίτημα που είχε υποβάλει - η οποία με γεώφωνα, θερμικές κάμερες με μικρόφωνα, διασωστικά σκυλιά και δύο ειδικού τύπου οχήματα, ερεύνησε στα συντρίμμια με την ελπίδα να εντοπίσει το άτυχο ζευγάρι.

Όπως έγινε τότε γνωστό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από την πυροσβεστική, ο ένας διασώστης είχε μπει μέσα στο διαμέρισμα της εξαώροφης πολυκατοικίας όπου διέμενε το ζευγάρι προσπαθώντας να τους εντοπίσει.

Λίγο αργότερα, η επιχείρηση της ελληνικής αποστολής σταμάτησε καθώς δεν βρέθηκαν ίχνη ζωής, και τα τουρκικά συνεργεία προχώρησαν σε "εκκαθάριση" του χώρου με σκαπτικά εργαλεία που δεν κάνουν διάτρηση.  

Η δραματική επιχείρηση διάσωσης με σκύλο και θερμική κάμερα

Κλείνει με αυτόν τον θλιβερό τρόπο το θρίλερ της αναζήτησης του ζευγαριού των ομογενών που ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία και βρήκε τραγικό θάνατο στον καταστροφικό σεισμό της Δευτέρας, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 23.000 ανθρώπους και στις δύο χώρες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και χθες το βράδυ χτυπούσε το κινητό τηλέφωνο του άνδρα, καθώς τον αναζητούσε ο γαμπρός του. 

Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια για τον εντοπισμό του ζεύγους των Ελλήνων είχε ξεκινήσει νωρίτερα σήμερα (10/2).

Στην εξαώροφη πολυκατοικία επιχειρούσαν 23 άνδρες της ΕΜΑΚ, τρεις διασώστες, 2 ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι τρία άτομα ιατρικό προσωπικό και δύο ειδικού τύπου οχήματα.

Περίπου στις 2 το μεσημέρι, οι Ελληνες πυροσβέστες κατέβασαν κάμερα στα ερείπια, προκειμένου να βοηθηθούν στην προσπάθεια να εντοπίσουν τους ανθρώπους. Παράλληλα, ζητήθηκε να επικρατήσει ησυχία, καθώς ο παραμικρός ήχος μέσα από τα ερείπια μπορούσε να βοηθήσει. 

Τι προηγήθηκε 

Η προσπάθεια των διασωστών ήταν αγωνιώδης και τιτάνια για τον εντοπισμό του ζευγαριού των Ελλήνων με διπλή υπηκοότητα που αγνοούνταν στην Αντιόχεια σε συντρίμμια πολυκατοικίας. 

Η επιχείρηση σταμάτησε, όταν φάνηκε ότι δεν υπήρχαν πλέον ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί, ενώ και η προσπάθεια να εντοπιστούν ήταν χωρίς αποτέλσμα.

Οι έρευνες ανάμεσα στον 5ο και 6ο όροφο της πολυκατοικίας ολοκληρώθηκαν χωρίς αποτέλεσμα το απόγευμα της Παρασκευής και όπως είχε μεταδώσει η ΕΡΤ, για να προχωρούσε η επιχείρηση θα χρειαζόταν η βοήθεια γερανού για να απομακρυνθεί μια μεγάλη πλάκα, που αποτελούσε το ταβάνι του 6ου ορόφου. Η αναζήτηση του ζευγαριού γινόταν παράλληλα με θερμική κάμερα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Από την αρχή οι πληροφορίες εκτιμούσαν πως οι Έλληνες ήταν εγκλωβισμένοι αρκετά μέτρα κάτω από την κορυφή των συντριμμιών. 

Μέλη της 2ης ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη έκαναν, κατά παρέκκλιση των πρωτοκόλλων, έρευνες με διασωστικό σκύλο στην πολυκατοικία που διέμεναν οι δυο Έλληνες, ενώ κατ’ εξαίρεση η ελληνική ΕΜΑΚ είχε κάνει σήμερα αίτημα για να επιχειρήσει στο συγκεκριμένο σημείο, παίρνοντας το "πράσινο” φως. Αλλά χωρίς αποτέλεσμα. 

Αυτό είναι το ζευγάρι των Ελλήνων

Υπενθυμίζεται πως το ζευγάρι ζούσε στην Αντιόχεια και τα ίχνη τους είχαν χαθεί από την ημέρα του φονικού σεισμού. 

Ο Γιώργος Αντύπας, 65 ετών και η σύζυγός του, Νίντα Αντύπα, 62 ετών κατοικούσαν στον 5ο όροφο εξαώροφης πολυκατοικίας η οποία κατέρρευσε.

Ο Γιώργος Αντύπας ήταν Έλληνας και η σύζυγός του καταγόταν από τη Συρία. 

Τα παιδιά τους και οι συγγενείς τους απευθύνθηκαν σε όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για να εντοπιστούν. 


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ