Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Τραγωδία με ναυάγιο μεταναστών στην Πύλο - Τουλάχιστον 79 νεκροί - Τριήμερο πένθος κύρηξε ο Πρωθυπουργός Ι. Σαρμάς

14/06/2023
140 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ι. Σαρμάς κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος από σήμερα Τετάρτη 14/6 στις 21:00 έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 16/6, για τα θύματα του σημερινού τραγικού ναυαγίου στην Πύλο - Τι θα γίνει με το debate

Συγκλονισμένη είναι η χώρα από το τραγικό ναυάγιο σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου, όπου ένα αλιευτικό ανετράπη και παρέσυρε στον θάνατο δεκάδες μετανάστες.

Ως εκ τούτου, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος από σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 στις 21:00 έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 16/6, για τα θύματα του σημερινού τραγικού ναυαγίου, με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία.


Το ναυάγιο του αλιευτικού που μετέφερε μετανάστες από τη Λιβύη στην Ιταλία έγινε ανοιχτά της Πύλου, σε διεθνή ύδατα, και ο απολογισμός μέχρι στιγμής είναι τραγικός, με τους νεκρούς να ανέρχονται σε 79 ενώ έχουν περισυλλεγεί 104. 

Ωστόσο, ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει αδιευκρίνιστος, καθώς εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 500 έως 700 επιβαίνοντες στο μοιραίο σκάφος. Οι διασωθέντες είναι στην πλειοψηφία τους άνδρες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι γυναίκες και παιδιά είχαν μπει στα αμπάρια του σκάφους για να προφυλαχθούν από τις άσχημες καιρικές συνθήκες. 

Η πολιτική επικαιρότητα έχει υποχωρήσει, τα κόμματα έχουν αφήσει τον προεκλογικό αγώνα και έχουν επικεντρωθεί στο πολύνεκρο ναυάγιο, με αρχηγούς και υποψηφίους να έχουν ακυρώσει προγραμματισμένες ομιλίες και εκδηλώσεις για σήμερα και αύριο. 


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ