Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΤτΕ:«Σήκωσαν» καταθέσεις 274 εκατ. τα νοικοκυριά τον Μάιο - Αύξηση αποταμίευσης για τις επιχειρήσεις

29/06/2024
81 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Θετική κατά 363 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή του συνόλου των καταθέσεων τον Μάιο του 2024, έναντι θετικής καθαρής ροής 135 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο του 2024. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος, οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν κατά 303 εκατ. ευρώ τον τελευταίο μήνα της άνοιξης, έναντι αύξησης κατά 384 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε στο 2,5% από 2,8% τον προηγούμενο μήνα.


«Φούσκωσαν» κατά 577 εκατ. οι καταθέσεις των επιχειρήσεων
Ειδικότερα, οι καταθέσεις των επιχειρήσεων κατέγραψαν αύξηση κατά 577 εκατ. ευρώ τον Μάιο του 2024, έναντι αύξησης κατά 36 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε στο 3,1% από 4,4% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, οι καταθέσεις των MXE αυξήθηκαν κατά 559 εκατ. ευρώ, έναντι μείωσης κατά 154 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αυξήθηκαν κατά 18 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 190 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.


«Ψαλιδίστηκαν» οι καταθέσεις από νοικοκυριά και ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα
Σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, καταγράφηκε μείωση κατά 274 εκατ. ευρώ τον Μάιο του 2024, έναντι αύξησης κατά 348 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής παρέμεινε αμετάβλητος στο 2,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.


Αυξημένες οι καταθέσεις από τη γενική κυβέρνηση
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΤτΕ, αύξηση κατά 60 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Μάιο του 2024, οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης, έναντι μείωσης κατά 249 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε -27,0% από -27,7% τον προηγούμενο μήνα. 


Η εικόνα στην τραπεζική χρηματοδότηση
Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης ήταν θετική κατά 659 εκατ. ευρώ, τον Μάιο του 2024, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 815 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Χρηματοδότηση της γενικής κυβέρνησης: Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τη γενική κυβέρνηση, τον Μάιο του 2024, ήταν θετική κατά 593 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 26 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης της γενικής κυβέρνησης διαμορφώθηκε στο -0,5% από -0,4% τον προηγούμενο μήνα.
Χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα: Τον Μάιο του 2024, o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκε στο 4,8% από 4,5% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν θετική κατά 66 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 789 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.


Χρηματοδότηση των επιχειρήσεων: Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Μάιο του 2024, ήταν θετική κατά 105 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 730 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής αυξήθηκε στο 8,3% από 7,8% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων (ΜΧΕ) αυξήθηκε στο 7,6% από 6,9% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 78 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 298 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μειώθηκε στο 13,7% από 15,8% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 27 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 432 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Χρηματοδότηση των ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και ατομικών επιχειρήσεων: Τον Μάιο του 2024, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 7 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 26 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησής τους αυξήθηκε στο 0,3% από -0,1% τον προηγούμενο μήνα.


Χρηματοδότηση των ιδιωτών και ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων: Αρνητική κατά 32 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, το Μάιο του 2024, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 34 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησής τους διαμορφώθηκε σε -1,0% από -1,1% τον προηγούμενο μήνα.


rodiaki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ