Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Β. Κρητικός: Μητροπολίτης συμμετείχε σε πλειστηριασμό για να πάρουν το σπίτι μιας πενταμελούς οικογένειας

08/02/2024
4181 Εμφανίσεις
8 Σχόλια

Η εκκλησία και δη οι ποιμένες της εκκλησίας,  οι απλοί ιερείς είτε οι ιεράρχες εκ της αποστολής τους και του ρόλου τους, πρέπει να  συμπαραστέκονται στο ποίμνιο τους, τους πιστούς και τις οικογένειές τους, να το καθοδηγούν  πνευματικά και, όπως έχει αποδείξει η  μακραίωνη παράδοση της ελληνορθόδοξης εκκλησίας, να το βοηθούν στις δύσκολες στιγμές της ζωής του. Αυτό πρεσβεύει και διδάσκει η χριστιανική πίστη.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ανάμεσα στα  άλλα φαινόμενα της παρακμής της ελληνικής κοινωνίας, συγκαταλέγεται και η συμπεριφορά συγκεκριμένου μητροπολίτη ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.

Ο εν λόγω συμμετείχε σε πλειστηριασμό δια εκκλησιαστικού ιδρύματος που ελέγχει στην περιφέρεια της Μητρόπολης του , που επέσπευσε η «Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις», με αντικείμενο την πρώτη και κύρια κατοικία (και μοναδικό περιουσιακό στοιχείο) μιας πενταμελούς οικογένειας.

ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΜΕΜΠΤΟ της απαράδεκτης συμπεριφοράς του, είναι ότι η οικογένεια  αυτή είχε αποτανθεί σε αυτόν πριν τον πλειστηριασμό για να ζητήσει την βοήθειά του.

Ο εν λόγω, αντί να βοηθήσει την οικογένεια, ως όφειλε εκ του εκκλησιαστικού αξιώματός του και στα πλαίσια των εκκλησιαστικών καθηκόντων του, συμμετείχε στον πλειστηριασμό, επισπεύδοντας τον οικονομικό θάνατο και το εξαπονδρισμό της συγκεκριμένης οικογένειας.

Έλαβε μέρος στον πλειστηριασμό τηρώντας όλες τις διαδικασίες. Ήταν τόσο διακαής ο πόθος του να αποκτήσει το σπίτι της οικογενείας, που κατέθεσε εγγύηση στον υπάλληλο του πλειστηριασμού ύψους 60.000€.

Στη συνέχεια, ο «άνθρωπος του Θεού» κονταροχτυπήθηκε με άλλα κοράκια και υπερθεμάτισε με το ιλιγγιώδης ποσό των 296.000€.

Που άραγε, ο άνθρωπος του Θεού βρήκε αυτά τα χρήματα; Μήπως από τα παγκάρια της εκκλησίας και τους εράνους; Μα τότε πρόκειται περί υπεξαιρέσεως.

Αποτελεί όνειδος συνολικά ( ανεξαρτήτους αρμοδιότητας) για την ελλαδική εκκλησία και το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, η στάση του συγκεκριμένου αρχιερέα.

Η Πανδωδεκανησιακή Ένωση Δανειοληπτών  ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΣΕΒΑΣΜΟ προς ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΙΕΡΟΝΥΜΟ και προς ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ, και ΖΗΤΕΙ από αυτούς να διαθέσουν και να προσφέρουν το απαιτούμενο χρηματικό ποσό, προκειμένου η συγκεκριμένη οικογένεια να μπορέσει πάρει πίσω το ανωτέρω μοναδικό της περιουσιακό  στοιχείο.

   -Ο-  ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΚΡΗΤΙΚΟΣ Σ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

                                                

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 8
Ανώνυμος
Ανώνυμος 10/02 - 12:57
Ποιος είναι ;
Η ενημέρωση που κάνετε κ.Κρητικε ειναι ελλειπείς ...πρεπει να ονομαστεί ο Μητροπολίτης και η Μητρόπολη του γιατί έτσι βάζετε όλη την εκκλησία σε ενα σακί υποτιμώντας ετσι το έργο των Μητροπόλεων και Ιερέων..... Όπως δεν ντράπηκε ο Μητροπολίτης να προβεί σε αυτή την ενέργεια εσεις δεν πρέπει να τον καλύβεται με την ανωνυμία....
Ανώνυμος.ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
Ανώνυμος.ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ 10/02 - 04:06
Φτωχός
Παρακαλώ. Να. Αναφέρεται το. Όνομα της Ι Μητροπολης οποσδηποτε Κ. Ευάγγελε. ,!!!.??? ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ. ΤΩΡΑ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Η Ι . Μητρόπολη. Επιτρέπεται και μπορεί να ΓΡΑΨΕΤΕ ΟΧΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ. ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΥΜΒΑΛΟΥ ….. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ. ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΝΤΥΜΕΝΟΙ ΚΟΡΡΑΚΕΣ.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 09/02 - 17:55
Ράσα
Κρημα την θρησκεία να έχει τέτοιους αντιπροσώπους
Ανώνυμος
Ανώνυμος 09/02 - 16:30
Papa33
Αλήτης
Δικαιοσύνη και ηθική
Δικαιοσύνη και ηθική 08/02 - 18:28
Εκκλησία
Λυπάμαι για τους εκπροσώπους του ταπεινού και ακτήμονα Χριστού . Όταν φοράνε πολυτελέστατα ενδύματα και ολόχρυσες αλυσίδες αληθινή πρόκληση για τον φτωχό Χριστιανό που του κηρύττουν την ελεημοσύνη και την απλότητα.
Αναγνώστες
Αναγνώστες 08/02 - 18:24
Εκκλησία
Εδώ στην Κω κατέστρεψε μια ολόκληρη τουριστική ζώνη στο ψαλίδι φτιάχνοντας γήπεδο αναψυκτήριο παιδική χαρά προπονητήριο σε οικόπεδο της Μητρόπολης και το νοίκιασε, Οι κάτοικοι τουρίστες και οι ξενοδόχοι απλά τι να πουν; υπομένουν και υποφέρουν όλη την φασαρία. Δυστυχώς βάζουν το χρήμα πάνω απ' όλα και δεν λυπούνται ούτε νοιάζονται.
Δημήτρης
Δημήτρης 08/02 - 16:34
Ασουσε
Μεγάλη πρεμιέρα να τω πάρει λέτε, μπας κ έχει λεφτά μέσα στο σπίτι από παλιά!!
Τκ 18
Τκ 18 08/02 - 15:22
Papa pass
χα χα χα τα καλα και συμφεροντα τας ψυχας ημων στην πραξη

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ