Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Βασιλακόπουλος: Οι άνω των 60 ετών να κάνουν τώρα την τέταρτη δόση του εμβολίου

21/06/2022
75 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μικρή επιδημιολογική επιδείνωση, η οποία ήταν αναμενόμενη, δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αναφερόμενος στην αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας επεσήμανε ότι ήρθησαν όλα τα μέτρα προστασίας και περιορισμού της πανδημίας, άρα «ήταν λογικό ότι θα υπάρχει μια αύξηση κρουσμάτων». Αυτό, συνέχισε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM, συνδυάστηκε με το γεγονός ότι «όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη και αλλού, επικρατούν τα στελέχη Όμικρον 4 και 5, τα οποία είναι λίγο πιο μεταδοτικά, υπολογίζουμε γύρω στο 10-15% πιο μεταδοτικά».

Αυτά τα δεδομένα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι για πολλούς έχουν περάσει πλέον αρκετοί μήνες από την τρίτη δόση του εμβολίου, εξηγούν αυτή τη «μικρή έξαρση», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Βασιλακόπουλος κάλεσε τους άνω των 60 ετών να κάνουν τώρα την τέταρτη δόση και να μην περιμένουν μέχρι το φθινόπωρο.

«Οι άνω των 60 ετών- αυτοί που αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ότι μπορούν να κάνουν την 4η δόση- να πάνε να την κάνουν να μην περιμένουν τον Οκτώβρη», τόνισε ο καθηγητής. Παράλληλα, επανέλαβε τη διαφωνία του για το γεγονός ότι η απόφαση για την τέταρτη δόση δεν αφορά τους άνω των 50 ετών.

«Έχω πει πολλές φορές ότι η εισήγηση της Επιτροπής να είναι πάνω από τα 60 και όχι πάνω από 50- όπως στις ΗΠΑ- με βρίσκει αντίθετο. Δεν κατανοώ πώς σκέφτονται. Ή έχουν διαφορετικά δεδομένα από τους Αμερικάνους, πράγμα που θεωρώ απίθανο, ή θεωρούν ότι τα γονίδια των Ελλήνων 50άρηδων είναι ισχυρότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το εμβόλιο πλέον δεν είναι το μοναδικό εργαλείο, τόνισε, κάνοντας αναφορά στη θεραπεία με τα χάπια της Pfizer, που είναι πολύ αποτελεσματικά. Όμως, τόνισε ότι παγκοσμίως η διαθεσιμότητα των χαπιών αυτών δεν είναι μεγάλη, ενώ υπογράμμισε ότι το σκεύασμα αυτό «δεν είναι λύση για όλους για να μην κάνουν το εμβόλιο, γιατί είναι δεκαπλάσιο το κόστος».

Σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο κ. Βασιλακόπουλος επεσήμανε πως η Pfizer και η Moderna είναι σε φάση κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους για το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που περιλαμβάνει τις βασικές μεταλλάξεις. «Θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό και θα κρατάει πολύ περισσότερο», δήλωσε.

Επίσης, σε φάση ανάπτυξης είναι εμβόλιο που θα είναι για τον κορωνοϊό και τη γρίπη. Τέλος, ο καθηγητής σημείωσε ότι υπάρχει ελπίδα για να φτιαχτεί εμβόλιο που δεν θα απευθύνεται στις περιοχές του κορωνοϊού που υφίστανται μεταλλάξεις- και άρα θα πρέπει να επικαιροποιείται κάθε χρόνο- αλλά στις περιοχές του ιού που δεν αλλάζουν. «Πρακτικά θα είμαστε προστατευμένοι από όλους τους κορωνοϊούς», πρόσθεσε.

Lifo.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ