Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

VERO: Ένα ρομπότ που καθαρίζει τις παραλίες από τα αποτσίγαρα

03/08/2024
142 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Περπατάς κατά μήκος μιας όμορφης παραλίας όταν ξαφνικά χαλάει η αισθητική σου από τα αποτσίγαρα που βρίσκονται στην άμμο. Όποιος έχει επισκεφτεί ποτέ την παραλία έχει πιθανότατα βιώσει αυτή την εμπειρία, καθώς αυτά είναι από τα πιο συνηθισμένα σκουπίδια που βλέπουμε. Ο καθαρισμός τους από ανθρώπους είναι φυσικά η πιο πρακτική λύση, αλλά μπορεί να είναι μια κουραστική και αργή διαδικασία.


Στην εποχή της ρομποτικής, μπορούμε φυσικά να τα βάλουμε να τα καθαρίσουν. Το VERO ή αλλιώς Vacuum-cleaner Equipped Robot είναι μια τέτοια συσκευή που έχει αναπτυχθεί για αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Πρόκειται για ένα τετράποδο ρομπότ που μοιάζει με σκύλο και χρησιμοποιεί ακροφύσια ηλεκτρικής σκούπας στα πόδια του, είναι εξοπλισμένο με κάμερες βάθους και χρησιμοποιεί ένα νευρωνικό δίκτυο. Βασίζεται στο ρομπότ AlienGo της Unitree.

Η ηλεκτρική σκούπα είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος του ρομπότ με σωλήνες που κατεβαίνουν στα πόδια και με τρισδιάστατα εκτυπωμένα ακροφύσια που μπορούν να ρουφήξουν τα αποτσίγαρα όσο το δυνατόν πιο κοντά στο έδαφος χωρίς το ρομπότ να αναποδογυρίσει. Είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει την κάμερα βάθους που είναι τοποθετημένη στο πηγούνι του ρομπότ και το νευρωνικό δίκτυο όχι μόνο για να ανιχνεύσει τις γόπες αλλά και για να χαράξει μια διαδρομή προς και γύρω από αυτές.


Το VERO δοκιμάζεται όχι μόνο σε άμμο αλλά και σε σκάλες και ανώμαλες επιφάνειες στη Γένοβα, όπου βρίσκεται το εργαστήριο. Δεν είναι ακόμα τόσο γρήγορο αλλά είναι ακόμα καλύτερο από τον άνθρωπο που μαζεύει χειροκίνητα τις γόπες αφού ο τελευταίος κάποια στιγμή θα κουραστεί και θα βαρεθεί.



techgear.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος
Ανώνυμος 06/08 - 17:15
.
.....ΛΑΘΟΣ ΡΟΜΠΟΤ ΠΑΛΙ!!!!!!!!!!!!! ΕΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ??
Ανώνυμος
Ανώνυμος 05/08 - 07:37
Οικονομικά.
Θα μας κοστίσει πολύ λιγότερο! Εάν μπουν ταμπέλες παντού! Προειδοποιητικές!!!Με τα ανάλογα πρόστιμα!!!Και κάθε πολίτης να αναλάβει την ευθύνη τού???Και να δείξει τόν πολιτισμό του!!! Απλά !!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ