Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Βόλος: Μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό από τα νεκρά ψάρια - Κατέβηκαν 6 γαλάζιες σημαίες από παραλίες της περιοχής

28/08/2024
157 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Αυτεπάγγελτη προκαταρκτική έρευνα διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου για το ζήτημα των νεκρών ψαριών στον Παγασητικό, μετά την έντονη ανησυχία και αναστάτωση που έχει προκληθεί στην πόλη.

Οι εικόνες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα ενημέρωσης προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθεί η ποιότητα των υδάτων στον Παγασητικό και οι πιθανές αιτίες θανάτου των ψαριών στις παραλίες της Μαγνησίας.

Η έρευνα έχει ανατεθεί στον λιμενάρχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα, με οδηγίες να πραγματοποιηθούν αναλύσεις από διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ρύπανση και αν η λίμνη Κάρλα είναι η πηγή του προβλήματος.

Επίσης, θα διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου των ψαριών, αν φτάνουν ήδη νεκρά στον Παγασητικό μέσω του θυροφράγματος ή αν πεθαίνουν λόγω των αλλαγών στο περιβάλλον τους κ.ά.

Παράλληλα, η έρευνα θα εξετάσει τις ενέργειες που έγιναν από τον δήμο Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας στις περιοχές όπου εμφανίστηκαν τα νεκρά ψάρια, συμπεριλαμβανομένων της παραλίας, του λιμανιού, του Αναύρου, των Αλυκών και της Νέας Αγχιάλου.


Εφτά αλιευτικά συνέλεξαν ήδη 16 τόνους νεκρών ψαριών

Έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή φορέων της περιοχής, καθώς επίσης και του Περιφερειάρχη, Δημήτρη Κουρέτα αποφασίστηκε να αναληφθούν μια σειρά από δράσεις προκειμένου να μπει το φαινόμενο σε ύφεση.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο καθηγητής, Δημήτρης Κλαουδάτος "εφτά αλιευτικά έχουν ξεκινήσει την αλίευση των ψαριών και σύμφωνα με όσα έχω μάθει, έχουν συλλέξει ήδη 16 τόνους (!) ψαριών. Επίσης τοποθετήθηκε ένα πλέγμα σε σημείο προτού τα ψάρια φτάσουν στην έξοδο του θυροφράγματος, το οποίο ωστόσο θέλει διαρκεί επιτήρηση έτσι ώστε να μην μπουκώσει από τον όγκο των ψαριών.


Κατέβηκαν 6 γαλάζιες σημαίες

Όπως μεταφέρει η αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Βόλου, κλιμάκιο της αντιδημαρχίας επισκέφθηκε σήμερα (27/8) και τις 11 παραλίες της περιοχής. Και έπειτα από έλεγχο που έγινε και σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης κατέβηκαν προληπτικά έξι από αυτές.

"Περπατήσαμε και στις 11 παραλίες που έχουμε στην περιοχή και σε συνεργασία με την Εταιρεια Προστασίας της Φύσης αποφασίσαμε να κατεβάσουμε προληπτικά έξι γαλάζιες σημαίες. Αύριο δε, στέλνουμε τον χημικό κ. Γούναρη να πάρει δείγματα από διαφορετικά σημεία της θάλασσας και στις έξι παραλίες, να προχωρήσει σε αναλύσεις και αν όλα είναι καλά θα τις ξανανεβάσουμε" υπογραμμίζει στο GRTimes.gr η κ. Μελπομένη Λαζάρου.


Κλείνουν τα παράθυρα από τη δυσοσμία

Αναφερόμενη στο θέμα της δυσοσμίας που έχει προκύψει από τον θάνατο και την αποσύνθεση των νεκρών ψαριών, η κ. Λαζάρου υπογραμμίζει πως οι κάτοικοι του Βόλου "έχουν κλείσει τα παράθυρα των σπιτιών τους. Βλέπεις την εικόνα και λυπάται η ψυχή σου. Δεν το πιστεύεις αυτό που συμβαίνει".

Ενώ επικαλούμενη τουριστικά στοιχεία της φετινής καλοκαιρινής σεζόν για τον Βόλο συμπληρώνει πως "η ζημιά είναι πολύ μεγάλη. Ο Βόλος έχει χάσει τον κόσμο του και τον τουρίστα. Πας να σώσεις μια κατάσταση μετά τον Daniel και τον Elias, θέλουν να σε στηρίξουν από το εξωτερικό και σου έρχεται ένα φίδι μέσα στη θάλασσα, η πανώλη στα ζώα, τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο Στεφανοβικείο και δεν ξέρεις τι να πρωτοκάνεις για να σώσεις την κατάσταση".

thetoc.gr


 


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ